IKEA PRESS
To smo čekali

Neutralnoj paleti je odzvonilo: IKEA priprema posve drugačije komade za uređenje doma

U suradnji s karizmatičnom britanskom tekstilnom dizajnericom Zandrom Rhodes švedski gigant predstavlja novu kolekciju detalja za dom s naglaskom na žive boje i hrabre uzorke.

Čini se da je neutralnoj paleti boja u uređenju doma odzvonilo, barem ako je suditi po najnovijoj suradnji između IKEE i karizmatične britanske tekstilne dizajnerice Zandre Rhodes. Kolekcija detalja za dom pod nazivom Karismatisk uključuje 26 jedinstvenih i izražajnih komada koji će u IKEA trgovinama biti dostupni od rujna 2021.

Prvi proizvod kojim najavljuju ovu osebujnu kolekciju je redizajnirana legendarna torba Frakta, ukrašena volanima u jarkoružičastoj boji koja je u skladu s osobnim izričajem Zandre Rhodes.

Promo
Zandra Rhodes karizmatična je britanska tekstilna dizajnerica, poznata po miješanju jarkih boja i kul uzoraka.

Jarke boje i zanimljivi uzorci mogu vizualno promijeniti veličinu prostorija, utjecati na atmosferu, potaknuti zabavu, podignuti energiju u vašem domu. Iako švedska IKEA naginje neutralnim paletama, zainteresirani su duboko zaroniti u istraživanje uzoraka i boja koje mogu potpuno transformirati prostor.

Demokratski dizajn

IKEA se zajedno sa Zandrom u ovom projektu fokusira na pet dimenzija takozvanog demokratskog dizajna - oblik, funkciju, kvalitetu, održivost i pristupačnu cijenu - kako bi stvorila izražajne i funkcionalne komade u kojima se može uživati izvan konteksta komercijalnih trendova.

Promo
Popularna plava šoping torba Frakta dobila je novo ružičasto ruho.

"Zandra maestralno spaja jarke boje sa smjelim uzorcima, a krajnji rezultat je nešto zamamno i oku ugodno. Poželim apsolutno sve! Impresioniran sam otvorenim i privlačnim načinom na koji se istražuju ideje i koncepti u ovoj suradnji. To je vrlo demokratičan način rada, gdje su sve ideje dobrodošle", rekao je IKEA-in dizajner Paulin Machado.

Čitajte i:

Multifunkcionalni i neodoljivi taburei hrvatskog dizajna inspirirani su japanskim sushijem

Razgledali smo pametna rješenja dizajnera za probleme koje je nametnula Nova normalnost

Domaći brend kofer. hrabro u novi početak: Nova ambalaža proizvoda osvaja na prvi pogled

Linker
25. travanj 2024 06:40