GALERIJA PMS NA FESTIVALU UMJETNOSTI U JAPANU

Originalne zagrebačke pumpice za vodu putuju u Japan

Umjetnička galerija Prostor manufakturne slobode (PMS) ušla je u uži izbor kao jedan od izlagača na japanskom festivalu Design Festa – najvećem međunarodnom umjetničkom događaju u Aziji. Galerija PMS u Tokio putuje u studenom 2016. (26. i 27.), a originalnim ručnim radovima hrvatskih umjetnika i kreativaca predstavljat će Hrvatsku.

Design Festa je veliki međunarodni festival posvećen umjetnosti, performansu, modi i glazbi koji se održava svake druge godine u fantastičnom tokijskom prostoru Tokyo Big Sight center. Osnovan je 1994. godine s ciljem da poveže i predstavi originalne umjetnike iz cijelog svijeta kojih se svaki put prijavi više od 12 tisuća. Kao najveći festival ove vrste u Aziji na uzbudljiv način spaja kulturu perfomansa, umjetničkog izražavanja, različitosti cijelog svijeta pa čak i međunarodnu gastro scenu.

Galerija PMS koja se nalazi u Tkalčićevoj ulici 61, od svog osnutka 2011. promovira i okuplja talentirane kreativce i umjetnike iz Hrvatske. Njihovi ručno rađeni originalni predmeti obogaćuju ponudu najšarmantnije zagrebačke ulice te služe kao idealan suvenir iz Hrvatske. Kao takvi bit će sjajna promocija umjetnosti i originalnih rukotvorina u dalekom Japanu.

Između ostalog u Tokio putuju pumpice za vodu popularnog street art kolektiva Pimp my Pump, nakit Shivam i Maya art, radovi Mashe Novak i Marte Grbešić, brendovi Driftwood i FunAttic te mnogi drugi… Više informacija o Galeriji PMS potražite na njihovoj Facebook stranici.

Linker
19. travanj 2024 21:36