Getty Images/iStockphoto
KUL KUPAONICE SU IN

Ove godine pri uređenju kupaonica najbitnije je - ogledalo!

Ogledalce, ogledalce, tko je najljepši na svijetu...ogledalo je naš svakodnevni (ne)prijatelj, no, većina ljudi razumljivo pridaje pozornost samo odrazu kojeg u njemu vidi, no ne i tome kako samo ogledalo izgleda. Želite li biti upoznati s najnovijim trendovima u uređenju kupaonica, znajte da prema zamislima dizajnera više nisu najbitnije ni kade, ni tuš kabine ni pločice – odnedavno su prvo mjesto na tronu kupaonskih elemenata zauzela upravo ogledala. Što stručnjaci savjetuju po tom pitanju, pogledajte u nastavku.

1. Ne možete pogriješiti s okruglim oblikom

Okrugla ogledala uvijek prolaze, a želite li se potpuno prikloniti trendu, neka u njihovoj pozadini bude geometrijski uzorak kako bi se postigao savršen kontrast. Okrugla ogledala divno će pristajati i potpuno bijelim kupaonicama. Njihov nježan zaobljeni oblik pridonosit će miru i čistoći prostora koju stvara bjelina.

2. Ogledala u paru

Kad govore o kupaonskim ogledalima, dizajneri interijera trenutno savjetuju da ne postavite samo jedno, nego dva ogledala. Naravno, ako vam prostor koji uređujete to dopušta. Također, to je i vrlo praktično rješenje ako živite u paru. Ranojutarnje spremanje bit će ugodnije, brže i jednostavnije. Uz praktičnost, postiže se i zanimljiva vizualna simetrija, pa ako vam se sviđa ovo što vidite, pokušajte kopirati.

3. "Staro je novo"

Ako ste planirali renovaciju kupaonice, znajte da slobodno možete ostaviti neke komade koji bi u kombinaciji s novim namještajem mogli dobro izgledati. Retro štih i dalje je "in" u uređenju interijera, osobito kad se savršeno uklapa u novo uređenje. Ako vam prilike nalažu da renovirate kupaonicu u potpunosti, poželjan efekt starine možete lako ostvariti vintage ogledalom. Vaša će kupaonica u čas izgledati poput onih u časopisima za uređenje interijera.

4. Ogledalo neobičnog oblika

Ogledalo ne mora biti okruglo ili četvrtasto. Ono može biti i ovalno, ali i u obliku kaplje i u još bezbroj njih. Želite li nešto drugačije i sviđaju li vam se prostori s dizajnerskim pomakom, ovu biste ideju lako mogli zavoljeti. Stručnjaci savjetuju da se s pozadinom ovakvih ogledala poigrate na isti način kao što je to slučaj kod ranije opisanih okruglih primjera. Dakle, geometrijski uzorci i ovalna ogledala u svakom smislu savršen su spoj za vašu novu trendi oazu opuštanja i uljepšavanja.

Linker
23. travanj 2024 15:35