piaggiofastforward.com
PIAGGIO GITA

Predstavljena je Gita, osobni robot koji vas prati po gradu

Tvrtka Piaggio, najpoznatija po legendarnoj Vespi, sada se predstavila robotom koji može biti vaš osobni pomoćnik i nositi vaše stvari.

Gita (Đita), koja je nazvana po talijanskoj riječi za izlet ili kratko putovanje prvi je proizvod koji je lansirala tvrtka Piaggio Fast Forward, Piaggiov odjel za inovacije koji predvodi američki arhitekt i dizajner Greg Lynn.

piaggiofastforward.com

Gita će i vas vjerojatno podsjetiti na robota R2-D2 iz filma "Ratovi zvijezda", a ona može samostalno pratiti vlasnika i opremljena je velikim spremištem za teret. Ovaj droid na struju se može samostalno kretati u području koje je uneseno na mapu što znači da bi mogao obavljati i dostave. Idealan je za pomoć pri nošenju namirnica s tržnice, podizanje narudžbe iz trgovine ili pomoć u skladištu, a može čak i – prošetati psa!

piaggiofastforward.com

Može ponijeti 18 kilograma, visok je 66 centimetara, a najveća brzina mu je 35 kilometara na sat što je otprilike onoliko brzo koliko čovjek može trčati. Iako može imati određene industrijske namjene, Gita je ipak prvenstveno namijenjena za osobnu upotrebu i to kako bi omogućila pojedincima da kroz život "hodaju, trče ili pedaliraju bez tereta koji bi ih usporavao".

piaggiofastforward.com

Linker
20. travanj 2024 14:17