Hotel Heckfield Place, koji je uredio dizajner Ben Thompson, smješten je u vili iz 18. stoljeća u Hampshireu

Tradicionalni engleski stil na suvremeni način: Kako urediti modernu oazu za rad i život

Prostori s mnogo ukrasnih elemenata, tipičnih za raskošne domove u Velikoj Britaniji, nadahnjuju mlade dizajnere koji te pomalo kičaste detalje, poput cvjetnih tapeta i zavjesa, kombiniraju s namještajem čistih linija tvoreći neodoljive moderne oaze za rad i život.

Takozvanim engleskim stilom nazivamo različite trendove u dizajnu i arhitekturi koji su se u Velikoj Britaniji razvijali od srednjeg vijeka pa do danas. Obožavan je zbog luksuza kojim odiše, visokokvalitetnih materijala, mnogobrojnih ukrasnih elemenata, ali bez nepotrebnih prostornih akcenata, a u svojem najboljem izdanju primjer je elegancije i dobrog ukusa.

MARTIN BRUDNIZKI DESIGN STUDIO Annabels interijer noćnog kluba Annabel’s

Paleta boja klasičnog engleskog stila u dizajnu interijera obično ima tri ili četiri nijanse koje prostoriju čine ugodnom i privlačnom, a u opremanju su prepoznatljivi impozantni komadi viktorijanskog namještaja, najčešće stolovi, komode i police za knjige od svijetlog ili tamnog drva. Velik broj dizajnera se i danas okreće autentičnoj engleskoj estetici, stvarajući interijere prepoznatljivog, rafiniranog ugođaja. Sjajan recentni primjer je londonski coworking prostor The Wing, otvoren lani u listopadu, u kojem je gotovo svaka površina sobe za uređivanje tapecirana tkaninom upečatljiva uzorka britanskog brenda Soane.

Unutrašnjost londonskog coworking prostora The Wing uredila je dizajnerica Laetitia Gorra

Kozmetička tvrtka Glossier prekrila je pak svoj londonski pop-up dućan cvjetnim tapetama, kao hommage romantičnim uzorcima tekstilnog dizajnera Williama Morrisa. A dizajner Ben Thompson povezao je georgijansku raskoš s modernim seoskim šikom u interijeru Heckfield Placea, hotela smještenog u srcu prostranog imanja u Hampshireu.

KENDALL LATHAM Londonski dućan kozmetičke marke Glossier

Hotel Heckfield Place, koji je uredio dizajner Ben Thompson, smješten je u vili iz 18. stoljeća u Hampshireu

Pojedine su prostorije u zgradi tradicionalne, s nekoliko kontrastnih suvremenih komada, dok su ostale eklektičnije te spajaju staro i novo, rustikalno i minimalno. Prepun elegantnih iznenađenja, engleski stil danas isprepleće britansku tradiciju s modernom tehnologijom, tvoreći suvremene prostore koji zadržavaju karakterističnu povijesnu poetiku.

Leikny zavjese 145x300 cm 399 kn IKEA

Vitrina Elena 3490 kn MOMAX

Naslonjač Shery 1090 kn HARVEY NORMAN

Scarlett vitrina 799,99 kn EMMEZETA

CarryHome fotelja 1299 kn LESNINA

Konzola Bastidon 5789 kn KARE

Linker
18. travanj 2024 14:32