Profimedia, Alamy
TREND PRIRODE U DOMU

Uz kauč, stol i fotelju, ove je godine u interijerima neophodna - biljka

Ako ste ljubitelj raznih časopisa i internetskih stranica o uređenju interijera, svakako ste primijetili da u posljednje vrijeme najmodernije kuće i stanovi obiluju zelenilom, i to u pravom smislu riječi. Vratio se trend iz 70-ih kad su na stranicama časopisa o uređenju interijera nezaobilazne bile velike sobne biljke poput, primjerice, fikusa.

Je li razlog za povratak zelenila u domove to što je Institut za boje Pantone za hit boju 2017.-e odabrao upravo zelenu, ili je to samo razlog više da u interijere unesemo neophodnu svježinu koju nam biljke pružaju, sasvim je nebitno.

Smatrate li se trendseterom u pravom smislu riječi, zanimat će vas da su prema mišljenjima dizajnera interijera i botaničara ovogodišnje top biljke fikus benjamin, zatim tropske biljke poput medinile, gloriose (plamenog ljiljana), ali i bezvremene biljke koje povećavajući razinu kisika i uklanjajući toksine 'čiste' zrak u vašem prostoru, pa su stoga idealne za prostorije u kojima su televizori i računala.

Neke od biljaka koje pripadaju ovoj posljednjoj - lijepoj i korisnoj kategoriji, su aloe vera, spatifilum i engleski bršljan.

Kad pogledamo kakvom elegancijom i stilom zrače neki od interijera koje donosimo u nastavku, poželimo dio iduće plaće potrošiti u nekom od vrtnih centara umjesto u trgovinama s modnim krpicama.

Linker
24. travanj 2024 03:08