Darko Mihalić
elegantno i urbano

Zavirili smo u zagrebački stan s potpisom Mirjane Mikulec: 120 kvadrata čistog stila

Sredovječni par svoj je novi dom od 120 četvornih metara u širem centru Zagreba poželio pažljivo i s ukusom urediti do posljednjeg detalja i pritom minimalno intervenirati u tlocrt kao i zatečeno stanje – podne i zidne obloge u cijelom stanu, uključujući kuhinju i kupaonicu, kojoj nisu mijenjali izgled.

Za estetski dio priče pobrinuo se dizajnerski studio Mirjane Mikulec, koji je, osluškujući želje vlasnika, uređenje prilagodio njihovim potrebama i načinu života. Veliki saveznik dizajnerskom timu bio je dobar raspored te dovoljan broj kvadrata, da u stan, pored velike dnevne zone i spavaće sobe, stanu i neki drugi sadržaji poput zasebne garderobe i vešeraja.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić /

'Zahtjev klijenata je bio da radovi u stanu budu minimalni, a naglasak je na dizajnerskom rješenju glavne spavaonice, gostinjsko-radne sobe, hodnika i dnevne zone', objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec dodajući kako vlasnici nisu imali želju za nekim posebnim stilom.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

Iz razgovora se dalo zaključiti kako preferiraju klasiku, ali da žele da interijerom vlada elegancija i jednostavnost bez pretjerano upadljivih detalja', ističe dizajnerica, otkrivajući kako je ipak u radno-gostinjskoj sobi, koji ima izlaz na lođu, prisutan malo moderniji stil s neobičnim rješenjima radnog stola i polica inkorporiranih u garderobni ormar.

Darko Mihalić

U cijelom interijeru dominiraju neutralne nijanse sive u kombinaciji s plavom i smeđom. Poseban stilski dodatak koji plijeni pažnju su štukature – dok su u dnevnoj sobi klasičnijeg oblika, u spavaćoj sobi su modernije te stvaraju dojam prave umjetničke instalacije.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

'Štukature koje smo stavili u spavaću sobu su doista posebna i dovoljna dekoracija sama po sebi, da ništa drugi nije ni potrebno dodavati nikakve druge ukrase na zid poput slika ili fotografija', naglašava dizajnerica. Većina namještaja u ovom ugodnom stanu rađena je po mjeri, a vlasnica je naročito oduševljena svojom novom kuhinjom u klasičnom stilu, s ukladama na frontama te ormarom sa staklenim vratima, baš kako je i željela.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

Linker
16. travanj 2024 21:30