Berislava Picek / Hanza Media
MODERNA ELEGANCIJA

Zavirite u luksuzni dom Andree i Tomislava Šole na zapadnim obroncima Medvednice

Na zapadnim obroncima Medvednice prije pet godina sagrađeno je naselje koje se sastoji od 7 luksuznih urbanih vila. Okružene zelenilom, vile se terasasto spuštaju prema jugu, a prostiru se na ukupnoj površini od 12.000 četvornih metara.  Okolno hortikulturalno uređenje pomno je isplanirano, a kako bi se očuvalo, naselje raspolaže vlastitim sustavom navodnjavanja.

Posebnost zgrade je i zeleni krov izveden prema projektu najpoznatije nizozemske kompanije za projektiranje i izradu zelenih krovova u Europi. Biljke koje su zasađene su samoobnovljive i samoodržavajuće, a služe kako bi se smanjio fenomen urbanih toplinskih otoka.

Jedna od zanimljivosti je i ta da svaka zgrada ima ime, a u onoj koja nosi naziv Chiara, Andrea i Tomislav Šola su početkom 2017. pronašli svoj dom te ga uredili prema vlastitim idejama i željama. Riječ je o penthouseu na posljednjem katu zgrade sa šest stanova stambene površine od 103 kvadrata koji ima dvije terase.

Berislava Picek / Hanza Media
Berislava Picek / Hanza Media
Berislava Picek / Hanza Media

- Tijekom uređivanja potpuno smo se oslonili na naše želje za udobnošću, funkcionalnošću te lijepim i zanimljivim linijama. Pomoć dizajnerice Katarine Čulav tražili smo jedino za dizajniranje ormara po mjeri. Glavni cilj bio je postići udobnu i modernu eleganciju, a to smo dobili odabirom namještaja minimalističkih linija te rasvjete neobičnih oblika i ugodne svjetlosti. Jako nam je bila važna prozračnost i osunčanost prostora, pa u dnevnom boravku nismo stavljali zavjese na staklene stijene, već smo se od znatiželjnih pogleda odlučili zaštititi transparentnim folijama lijepljenim na staklo, koje ujedno služe i kao termoizolatori - ispričali su 34-godišnji vlasnici, oboje diplomirani ekonomisti za Dom i dizajn.

Berislava Picek / Hanza Media
Berislava Picek / Hanza Media

- Kada smo prvi put došli vidjeti stan, već je bio obložen sivim keramičkim pločicama talijanskog proizvođača i gotovim hrastovim parketom egzotične boje. Tada se za dnevni boravak već javila vizija kakav bi se namještaj mogao uklopiti, a odlučili smo se i na ugradnju kamina, što se pokazalo kao najzahtjevniji dio uređenja koje je stajalo ukupno oko 55.000 eura - rekla je Andrea.

Autor: Sanja Kovacs

Linker
18. travanj 2024 17:31