Profimedia, Mavrixphoto
DOMOVI SLAVNIH

Zavirite u spavaće sobe nekih od najvećih zvijezda današnjice

U ljudskoj je prirodi da volimo "škicnuti" u tuđe domove, osobito ako je riječ o vilama i stanovima bogatih i slavnih. Pogledajte gdje noći provode Sarah Jessica Parker, Madonna, Gisele Bundchen, George Clooney...neki od interijera će vas iznenaditi.

Ozzy Osbourne

Za rokersku glazbenu ikonu poput Ozzyja Osbournea pretpostavili bismo da ima pomalo “divlji” ukus u uređenju interijera. No, njegova losanđeleška spavaća soba koju je dijelio sa suprugom Sharon poprilično je nježna i lijepa te prije svega ženstvena zbog lila boje koja njome prevladava. Stilom formalna, ova je soba prepuna nježnih boja i zaobljenih linija.

Madonna

I dok je samu sebe u svom hitu nazivala “materijalnom djevojkom”, Madonnina spavaća soba u New Yorku uređena je u sasvim minimalističkom stilu. Prostorijom prevladava umirujuća paleta neutralnih boja, a dojmu mira pridonosi i relativno mala količina namještaja. Ipak, soba ima nekoliko posebnosti, kao primjerice veliku slika iznad kamina ili kružnu drvenu gredu na stropu.

Sarah Jessica Parker

Sjećate li se šarene i pomalo neuredne sobe u kojoj je boravila Carrie Bradshaw? Pa, spavaća soba glumice koja je utjelovila njezin lik u mnogočemu je drugačija. Gotovo u cijelosti bijela, s tek nekoliko boja za razbijanje monotonije, spavaća soba Sarah Jessice Parker i njezina supruga Matthewa Brodericka umirujuća je oaza spokoja i tišine.

Kourtney Kardashian

Sve što ima veze s najpoznatijom celebrity obitelji na svijetu graniči s ekstravagancijom, pa tako ni losanđeleška spavaća soba reality zvijezde nije daleko od toga. Iako prepuna snažnih uzoraka i metalnih akcenata na zidovima, zavjesama, podu, pa i jastucima, prostorija uspijeva zadržati određeni red i smisao, ponajviše zbog pomno odabrane kombinacije boja. Završni pečat i svojevrsni “pop značaj” sobi daje neonski “Love me”natpis iznad kreveta.

Elton John

Ovaj je legendarni glazbenik oduvijek bio spoj nespojivog mira i klasike te ekscentričnosti i ekstravagancije. Upravo tako možemo opisati i spavaći sobu njegove vile u Los Angelesu. Prostorijom prevladava mekani bijeli tepih, a namještaj je vrlo jednostavnih linija kako ne bi previše odvlačio pozornost s Mapplethorpovih fotografija na zidovima. Ipak, najupečatljiviji detalj u sobi, ako ga možemo nazivati detaljem, je masivno stropno zrcalo koje savršeno “diktira” svjetlošću i bojama u prostoriji.

Gisele Bundchen

Savršenstvo je pojam koji se često veže uz brazilski supermodel Gisele Bundchen, a sad možemo reći kako je i spavaća soba koju ova Victorijina anđelica dijeli sa svojim suprugom Tomom Bradyjem ni više ni manje nego – savršena. Baš kao i pogled koji iz nje puca na New York u svoj njegovoj raskoši.

George Clooney

George Clooney prošle je godine prodao svoju meksičku oazu za odmor. Vila koju je izgradio u suradnji s poslovnim partnerom Randeom Gerberom, suprugom Cindy Crawford, prodajom mu je donijela novu dozu bogatstva, a fotografije njezina interijera ostavljaju bez daha. Nije poznato jesu li je novi vlasnici preuređivali, no, da zateknemo ovakvu spavaću sobu, mi zasigurno ne bismo. Tradicionalni materijali i regionalni motivi tvore autentičan interijer koji u potpunosti odiše lokalnim opuštenim duhom, kao stvorenim za odmor.

Linker
20. travanj 2024 01:55