gastro

Chefica Ana Grgić ima recept za odličan zimski ručak koji će vas ugrijati i pripremiti za aktivnosti na otvorenom!

Jedna od omiljenih aktivnosti na na Adventu je obilazak štandova s kuhanim vinom i ukusnim zalogajima. Ovo je naš gastro favorit koji je za ‘Fuliranje‘ na terasi hotela Esplanade pripremila njihova glavna chefica.

Zamamni mirisi kuhanog vina i sjajne hrane u spoju s božićnom glazbom i žamorom posjetitelja posljednjih dana mame prolaznike na terasu zagrebačkog hotela Esplanade.

Zahvaljujući adventskom programu poznatijem kao Fuliranje, koje se na njoj održava do kraja prosinca, terasa Oleander postala je srce grada i oaza dobre zabave, a među dvanaest ugostiteljskih kućica punih ukusne hrane i dobrog pića počasno mjesto ima ono hotela Esplanade, za čiji se meni pobrinula glavna chefica njihove kuhinje Ana Grgić, koja je s nama podijelila recept za deliciju koju morate isprobati. A onda i sami napraviti.

Čitajte i: Jedini knedla bar u Hrvatskoj pravo je gurmansko otkriće: Posjetili smo ga, kušali knedle i otkrili recept

image

Juneći obrazi u vinu.

VEDRAN PETEH/CROPIX

Juneći obrazi u vinu

SASTOJCI ZA DESET OSOBA

  • 4 juneća obraza
  • litra i pol crvenog vina
  • 200 g mrkve
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 100 grama korijena celera
  • ružmarin, lovor, timijan
  • sol, papar

PRIPREMA

Juneće obraze očistiti od opne i staviti u zdjelu. Preliti ih vinom, dodati korjenasto povrće narezano na kocke i začine te ostaviti nekoliko sati da se mariniraju. Izvaditi iz marinade, posušiti i prepeći sa svake strane na vrućem ulju, dok ne porumene. Dodati marinadu pa vodu i kuhati dva i pol do tri sata u loncu ili u pećnici na 180 stupnjeva. Što se dulje kuhaju, to će biti bolji.

Meso je gotovo kad se brzo i lako odvaja s vilice. Izvaditi ga iz marinade, usitniti na trakice, dodati sol, papar i malo umaka od pečenja. Staviti u sendvič s prženim lukom, prženim gljivama, prženim čičokama te umakom od majoneze i sušenih vrganja. Ili poslužiti same s pire krumpirom.

Linker
14. travanj 2024 16:04