Za sommeliera Antu Palca i suvlasnika i pokretača proizvodnje istarskog craft piva San Servolo Marka Biondića nema većeg užitka od otvaranja boce dobrog vina, kušanja svježe pečenog kruha natopljenog mirisnim maslinovim uljem, dovršavanja večere slatko-gorkim pelinom ili teraninom...
A onima koji dijele iste strasti odlučili su ponuditi online ‘putovanje’ na kojem mogu otkriti i uživati u najboljim proizvodima koje Hrvatska nudi. Na njihovoj se novoj web stranici Croatia Revealed prodaju delicije iz domaće enološke i gastro ponude.
- Želimo da ljudi osvijeste koliko je truda, rada i odricanja uloženo u svaki vrhunski proizvod koji im dođe na stol. Zato se kroz Croatia Revealed, osim prodajom proizvoda, bavimo i svojevrsnom edukacijom korisnika, da im približimo proces proizvodnje obitelji čiju hranu kupuju - kaže Ante Palac.
Čitajte i: Domaća hrana s daškom egzotike: Tri recepta koja će vas oduševiti na prijelazu iz zime u proljeće
Uz vrhunska vina (Tomaz, Matošević, Kozlović, Benvenuti, Saints Hills, Plančić, Barun, Galić), destilate i piva, posebna kategorija na njihovoj stranici posvećena je maslinovom ulju i tartufima.
Tu se ističe obitelj Karlić iz Paladina u blizini Buzeta koja njeguje dugogodišnju tradiciju vađenja tartufa. U planu Ante Palca i Marka Biondića je i organizacija vinskih i gastronomskih tura kroz koje će projekt zaživjeti i ‘offline’.
Uostalom, ideju za web stranicu dobili su zahvaljujući vinskim turama što ih je Ante Palac svojedobno vodio po hrvatskoj obali, a izazvale su veliko zanimanje inozemnih gostiju.