kad se male ruke slože

Marijana Mikulić podijelila je s nama odličan recept za tortu od mrkve: ‘Nestvarno fino!‘

Ako još uvijek nemate ideju što od slastica pripremiti za uskršnje blagdane, naša glumica ima prijedlog koji će oduševiti mnoga nepca.

U domu glumice Marijane Mikulić (39) ne treba biti poseban povod da bi se pekle torte i kolači. Dovoljno je da žena, majka, glumica ima sat, dva slobodnih u užurbanom radnom danu pa da zajedno sa svojim najmlađim pomoćnikom, sinom Jakovom, prione na posao.

Proteklog vikenda Marijana je po prvi puta pekla tortu od mrkve, a iako priznaje da je recept primila vrlo rezervirano, rezultat je, kaže – iznenađujuć.

„Za Uskrs sam poželjela tortu od mrkve, no kako je nikada prije nisam radila, odučila sam ipak napraviti generalnu probu. Moj mali vrijedni pomoćnik Jakov mi je bio od velike koristi i mogu reći da je torta nestvarno fina, definitivno će biti na meniju za Uskrs”, rekla je Marijana.

Zdravom poslasticom bili su oduševljeni svi njezini muškarci, suprug Josip, te sinovi Ivan, Andrija i Jakov, a Marijana je s nama podijelila recept.

Sastojci za biskvit

360 g sitno ribane mrkve

300 g bijelog pirovog brašna

10 g praška za pecivo

Žličica sode bikarbone

Pola žličice soli

Čajna žlica cimeta

Sve spojiti u jednoj zdjeli

U drugoj zdjeli miksati 3 jaja, dodati 200 g kokosovog šećera. Lagano dodavati 150 ml ulja, 100 ml mlijeka te 60 ml soka svježe naranče

Lagano umijesiti u suhe sastojke i sipati smjesu u dva ili tri kalupa promjera 20 cm

Peći na 180 stupnjeva pola sata

Sastojci za kremu

200 g maslaca izraditi mikserom

400 g sirnog namaza

150 g usitnjenog šećera

Žličica ekstrakta vanilije

2 žlice soka od naranče

Ohlađeni biskvit staviti na pladanj za posluživanje, dodati veliku žlicu kreme i ravnomjerno ju rasporedi. Ponoviti isto s drugim i trećim biskvitom. Potom ostatkom kreme premazati bočne rubove torte.

Linker
18. travanj 2024 21:56