Mljac!

Ne može jednostavnije, a ni finije: Sladoled od banane koji će vas zasladiti u ove vruće dane, a uz to je i ekološki prihvatljiv

Sladoled koji prvo ohladite, a zatim izradite i odmah jedete, zdrav je i sladak istovremeno.

U ove vruće dane nema boljeg osvježenja od jednog slasnog sladoleda - ili više njih. No mnogi se muče s održavanjem idealne kilaže te se ustručavaju od ove slastice. Iako je većina kupovnih sladoleda prepuna šećera, dodataka ili su pak napravljene od životinjskog mlijeka - što ne odgovara onima koji žive po veganskim principima, to ne znači da ovog ljeta ne možete uživati u sladoledu.

Pa čak i ako niste nešto ludi za kuhanjem, ovaj jednostavan recept ne zahtijeva mnogo truda i zadržavanja u kuhinji. Praktički se sastoji samo od jednog sastojka, banane, a popularno nazvan 'nice cream'. Trik je u tome da voće zamrznete prije spremanja sladoleda te da ga jedete odmah po završetku. Može li bolje?

Jednostavna izrada

Ako ste od volje bazični recept samo od banane možete obogatiti dodacima, a veganski dio priče očuvat ćete uporabom biljnog mlijeka.

Čitajte i: Donosimo recept za zdravu verziju ‘Ferrero‘ čokoladnih kuglica koje će vas osvojiti na prvo kušanje

image
Sladoled od banane
UNSPLASH

Sastojci

  • Banane (količina po želji)
  • Malo vode ili biljnog mlijeka (po potrebi)
  • Kikiriki maslac, kakao ili kokos po želji za dodatni okus
  • Smrznuto voće za dekoraciju i dodatni okus

Priprema

Banane narežite na kolutiće i poredajte ih jednog pored drugog na plosnati tanjur i stavite u zamrzivač. Nakon šest sati ili duže izvadite banane, stavite ih u blender ili sjeckalicu i miksajte. Dodajte malo vode ili biljnog mlijeka i svako malo protresite blender. Isprva bi se aparat mogao mučiti pa ga slobodno svako malo ugasite ii dobro promiješajte smjesu da mu olakšate posao. U procesu miksanja možete dodati kakao, kikiriki maslac ili kokos za okus. Kada je sladoled gotov servirajte ga za posluživanje, pospite ga smrznutim bobičastim voćem. Dobar tek!

Linker
20. travanj 2024 05:35