U OREBIĆU

Ovu slatku oazu na Pelješcu svakako želimo posjetiti! Domaći sladoled, ljuljačka na terasi i kulisa za savršenu fotku...

Na poluotok Pelješac brojni turisti zasigurno se vraćaju i zbog oaze u hladu velikog bora, domaćih slasnih sladoleda i savršenog mjesta za fotografije vrijedne objave na društvenim mrežama.

Odličan sladoled, vjerojatno najbolji koji sam probao na Jadranu. Prekrasno mjesto za popiti jutarnju kavu i pojesti nešto slatko. Ugodno mjesto za sladoled i kavu. Ovo su rezencije gostiju vjerojatno najslađeg mjesta na Jadranu, barem ako sudimo po životopisnim Instagram fotografijama. Riječ je o kafiću i sladoledarnici Croccantino u naselju Orebić na jadranskom poluotoku Pelješac. Oduševljeni gosti koji jedva čekaju objaviti fotografiju iz ovoga kafića, besplatna je reklama koju bi svatko poželio.

U simpatičnom, vizualno pomno osmišljenom prostoru, možete se zasladiti sladoledima domaće recepture s raznovrsnim okusima, popiti odličnu kavu i smoothie, suspregnuti glad s nekoliko vrsta kruha s prirodnim kvascem, tradicionalnim slasticama i slatkim i slanim doručcima. Pazili su na sve, čak i na ljude koji imaju intoleranciju na gluten ili jednostavno ne vole jela s ovom bjelančevinom pa u ponudi imaju bezglutenske, dijabetske i sirove slastice. Sline doslovce cure nakon prijašnjih rečenica, zar ne?

Ljuljačka uz more

Simpatičnost terase dodatno mami sve koji šeću šetnicom uz more na Orebiću. Najpopularniji "statement", ako ga uopće tako možemo nazvati, svakako je ljuljačka. Ovdje je ona neizostavan dio uređenja, mjesto je za dvoje, na koje se nerijetko ugura i njih četvero. Na njoj su nastale brojne fotografije, a o tome svjedoči i Instagram. I sami znamo kolika je manija za preslatkim ljuljačkama koje u pozadini imaju more. Terasa se nalazi u prirodnom hladu bora, iz nje se pruža pogled na tirkizno more, a stolice i stolovi od kovanog željeza s mozaikom ručni su rad.

Čitajte i: Ljetni eskapizam u netaknuto: Ove nenaseljene otočiće korčulanskog arhipelaga morate posjetiti

Poduzetnica i Dubrovkinja Marija Antunović sa suprugom Josipom Boracem i sestrom Ivanom slastičarnicu u Orebiću otvorila je 2013. godine, a iz godine u godinu mali obiteljski posao prerasao je u pravi poslovnih pothvat na Pelješcu, zbog kojeg se i brojni turisti vraćaju na poluotok.

Čitajte i: Pet lokacija na Jadranu zbog kojih Instagram gori svake godine! Ljuljačke, savršena priroda i kristalno čisto more

U ponudi Croccantino ima i kutijicu za uspomene u koju možemo sakriti sve naše "tajne" s ljetovanja na Pelješcu - poput školjkica, kamenčića ili pak fotografija.

Linker
24. travanj 2024 13:35