Lubenada

Spas u čaši: Dvije verzije limunade s lubenicom koje će postati vaš najveći ‘prijatelj‘ na ovim vrućinama

Omiljeno ljetno voće može se pripremati na bezbroj načina, a idealno je i za obogćivanje prirodnih sokova.

Lubenice i limunada savršeno idu zajedno, kraljica ljetnog voća i omiljen domaći sok od agruma ovog ljeta spojite u pravu rapsodiju okusa i dobitnu formulu za osvježenje. Donosimo dvije verzije moguće 'lubenade' koje možete spremiti za čas i piti/jesti prema vlastitom guštu.

Jedna je gusta i spremna za pijuckanje, nešto između soka i Smoothieja, a druga verzija je idealna za osvježenje i grickanje na kraju.

image
Lubenicu možete najseckati i pomiješati s limunadom
UNSPLASH

Čitajte i: Kraljica ljetnih okusa na šest različitih načina: Nakon ovih recepata s lubenicom, nikad ju nećete gledati istim očima

Sastojci

  • Nasjeckana lubenica
  • Sok 1 limuna (ili limete)
  • Zdravi zaslađivač (agavin sirup ili med)
  • Mineralna ili obična voda
  • Listići mente
  • Led
image
Verzija u kojoj ćete lubenicu usitniti
UNSPLASH

Priprema

Smoothie verzija radi se tako da nasjeckanu lubenicu zalijete sokom limuna i običnom vodom. Izmiksajte sastojke u pjenušavu smjesu. Po želi dodajte zaslađivač. Prelijte u čaše i dodajte led te listiće mente.

Bistra verzija radi se tako da u vrč naslažete kockice nasjeckane lubenice (pazite da budu dovoljno malene da vam stanu u čašu). Zalijte ih soko m limuna, a zatim dodajte mineralnu vodu te zaslađivač po potrebi. Promiješajte dugačkom žlicom. Poslužite ohlađeno u čašama s malenim žličicama, da se nakon pića sok i 'pojede'.

Linker
20. travanj 2024 13:37