PR
VRHUNSKI KUHARI

Što se fino jede na Food Film Festivalu i kada stižu novi recepti, otkrili su nam Karmela Vukov-Colić, Sanja Doležal i Mile Butorac

Na Tuđmancu gdje se do nedjelje kriju neke od najboljih gastro delicija Food Film Festivala, porazgovarali smo s voditeljicama i kuharicama Karmelom Vukov-Colić i Sanjom Doležal, a svoje mišljenje o Instagram receptima s nama je podijelio i popularni gastro bloger Mile Butorac.

Prošlog petka se na novoj lokaciji, Trgu dr. Franje Tuđmana, otvorilo ovogodišnje izdanje Food Film Festivala Zagreb.

Nova lokacija, atraktivan program, boho uređenje festivala i raznolika ponuda ugostitelja sve su oduševili, a na Zepterovoj kulinarskoj radionici u četvrtak sudjelovala su, osim Chefova Marija Mihelja iz El Tora i Matije Nikolića iz Wok by Matija, i poznata lica domaće scene.

Voditeljica Karmela Vukov-Colić ovu je priliku iskoristila kako bi još jednom pokazala svoje već istančano kulinarsko umijeće, a o kuhanju smo popričali i s voditeljicom i kuharicom Sanjom Doležal, ali i s gastro blogerom Miletom Burotcem poznatijim pod nazivom "Hungry Mile".

Kuhanje iz perspektive kulinarskih majstora

U kratkom, ali ugodnom razgovoru s Karmelom Vukov-Colić saznali smo da nam poznata kulinarska majstorica uskoro sprema i novu kuharicu koja je već gotovo spremna za tisak, a za Božićno razdoblje recepte već priprema Mile Butorac, koji je kuhanje prokomentirao iz perspektive gastro blogera.

image
Wok By Matija.
PR

Kada smo voditeljicu i vrsnu kuharicu Sanju Doležal upitali bi li se ona sa svojim receptima okušala kao gastro blogerica, upravo zato što je čitavo vrijeme okružena kuhanjem, otkrila nam je da se na taj pothvat ipak ne bi odlučila - iako na Instagramu prati gastro blogere.

Što nam je još otkrio ovaj "kulinarski trojac", saznajte u videu.

Osim redom Oscarom nagrađenih filmova, atraktivnih holivudskih blockbustera i najnovijih animiranih filmova, na livadi Tuđmanca do 3.10. očekuju vas gastro delicije vrhunskih majstora.

Beef empanada by El Toro

Ovo prefino street food jelo, apsolutni je hit festivala, vole ga i „mladi i stari“, poslužuje se uz domaću pikantnu šalšu, a u njoj osim junetine i raznih začina ima i sira. Uz empanadu, tu je i El Toro Tex mex pileća quesadilla u novoj varijanti sa zanimljivom šalšom od krastavaca i rajčica te njihov kultni Classic burger.

Njoke sa sipom - Pucalina

Šibenska Pucalina zadužena je za morski street food na festivalu. S obzirom na to da Zagrepčanima fali upravo takva ponuda teško je procijeniti koje je jelo odnijelo pobjedu u popularnosti tijekom proteklog vikenda. No njoke sa sipom možda za malo šišaju pržene skradinske čokalice (girice). Tu je još i burger sa škampima, sendvič s pršutom, sirom i smokvama te savršeni kolači od lavande, limuna, badema i čokolade.

Smashed cheese bacon burger - BarBaQ

Na kućici poznatoj i pod imenom “kod Mojmira” jedu se odlični “zgnječeni” burgeri. Ljubitelji jakih mesnih burgera došli su na svoje s njegovom verzijom sa sirom i slaninom. Inače ovaj burger ima dvije pljeskavice po 80 g. Dvije vrste sira te svježi krastavac. Osim nekoliko varijanti smashed burgera tu je i kultni Cubano sendvič iz filma Chef.

Rebarca - bistro Kantun

image
Bistro Kantun.
PR

Ima li itko tko ne voli rebarca? A kad tek čujete da se radi o sporo kuhanim rebarcima, glaziranim u savršenom glazeu tajne receture i zapečenim na kraju, mogu vam samo narasti zazubice. Osim rebarca, Kantun u svoj ponudi također ima i prefine burgere.

American bar Dollar

U svoj ponudi ima prave američke burgere i kažu da je tijesna borba između tri najpopularnija – Sweet Billya s karameliziranim lukom, Double trouble - s dvije pljeksavice i pohanim lukom te Cheese Dollarom s pohanim sirom.

Čitajte i: Od petka uživamo u filmovima pod zvijezdama: Počinje Food Film Festival i to na novoj lokaciji

Wok by Matija

Za one željne woka, tu je naš Matija Nikolić i njegovi wokovi koji dolaze u verziji s piletinom, kozicama i vege te blagoj i ljutoj varijanti i opcijama s noodlesima ili rižom. Tijekom vikenda najviše su se jeli noodlesi s piletinom i kikirikijem, u ljutoj varijanti te dječji wokovi Kung Fu Panda.

Pani

Svima omiljeni meksički street food uvijek osvaja sa svojom Philly cheese quesadillom, ali ove su godine apsolutno hit njihove Spring rolice s povrćem i mljevenim mesom.

image
Festival traje do nedjelje, 3. listopada.
PR

Ne preostaje vam ništa drugo nego se odmah dogovoriti s društvom i zaputiti se na Tuđmanac, tamo odabrati neku finu klopu za sebe i svoje društvo i uživati u filmu ili super glazbi i druženju.

Radno vrijeme festivala je od 15 h do ponoć te subotom od 13 h. Filmovi se preko tjedna emitiraju u 20:30 h, dok su subotom i nedjeljom dječji filmovi u 19 h, a drugi u 21 h.

Linker
10. listopad 2021 13:41