SEZONSKO OSVJEŽENJE

Torta sa smokvama: Donosimo recept za cheesecake s rajskim voćem Mediterana

Iskorisitite sezonu smokava uz ukusni domaći cheesecake sa smokvama, orahom i medom.

:Rajsko voće Mediterana, smokvu obožavamo jesti svježu, suhu, ali i u torti! Zahvaljujući bogatstvu vitaminima i mineralima te povoljnom utjecaju na zdravlje još nam je draža, a mi vam donosimo recept za lagani cheesecake od smokve, oraha i meda - idealan desert nakon ručka.

image
Osim što su ukusne, smokve su iznimno zdrave.
PEXELS

Čitajte i: Idealna za rashlađivanje: Juha od tikvica gotova za samo 15 minuta, toliko će vas oduševiti da ćete ju stalno htjeti jesti

Sastojci:

image
Ovaj lagani cheesecake idealan je za kralj ljeta i početak jeseni.
PEXELS

  • 500 g smokvi
  • 200 g mljevenih keksa
  • 150 g oraha
  • 100 g maslaca
  • 2-3 velike žlice meda
  • 1-2 kapljice arome vanilije
  • 400 ml vrhnja za kremu
  • 300 g svježeg sira
  • 80 g šećera

Čitajte i: Iskoristite sezonu: Donosimo recept za sočan kolač s kupinama i jogurtom u koji ćete se zaljubiti na prvo kušanje

Priprema:

Sameljite 100 grama oraha i pomiješajte s mljevenim keksom u dubokoj posudi. Sve prelijte istopljenim puterom pa dodajte žlicu meda. Smjesu izmiješajte i rasporedite po 20 cm kalupa za torte te ostavite u hladnjaku na 10 minuta. U međuvremenu umutite svježi sir sa šećerom i vanilijom, a nakon toga i vrhnje za kreme, pa sve zajedno sjedinite.

image
Smokve su poznate kao rajsko voće Mediterana.
PEXELS

U smjesu ubacite usitnjene smokve, izmiješajte sve pa prebacite u kalup. Tortu dekorirajte sa smokvama, orasima i medom pa ju ostavite u hladnjaku dva sata.

Dobar tek!

Linker
12. travanj 2024 20:32