U suradnji s poznatim umjetnikom

Umjetničko lice našeg nagrađivanog proizvoda: Ove godine Old Pilot‘s art edition vodi nas u afričku prašumu

Promocija domaće proizvodnje, ali i umjetnika u svijetu, nastavlja se suradnjom umjetničke edicije svjetski nagrađivanog gina iz Hrvatske.

Unikatni vizual koji će krasiti ovogodišnji Art Edition svjetski nagrađivanog Old Pilot's gina osmislili su Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac u suradnji s poznatim umjetnikom Lunarom.

Art Edition suradnja Old Pilot's dua - Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca - s poznatim hrvatskim umjetnicima, koji osmišljavaju kreativne vizuale za njihov svjetski nagrađivan gin, ove godine spojila ih je s Lunarom, odnosno Slavenom Kosanovićem, jednim od najcjenjenijih umjetnika u Hrvatskoj.

image

Ovogodišnje izdanje krase ilustracije Lunara.

NIKOLA MATIC

Dosadašnje Art Edition izdanje krasile su ilustracije multidisciplinarne umjetnice Marine Mesar, poznatije pod nazivom OKO. Pod njezinom bezgraničnom maštom etiketa Old Pilot's gina osvanula je u prepoznatljivim OKO vizualima aviona s perjem i čovjekolikim pticama. Art Edition Old Pilot's serija ograničena je, kolekcionarska i must-have za svakog istinskog hedonista i gurmana, a idealna je kao poklon za rođendan, Božić ili ostale važne, ali i one manje važne prigode.

Suradnja između Old Pilot's i Lunara čini se zapravo posve prirodnom jer je riječ o autentičnim vizionarima koji razmišljaju izvan okvira. "Prvi sastanak prošao je kao susret starih frendova jer smo, barem je takav moj dojam, kliknuli na prvu po pitanju percepcije svijeta, posla i vizije za budućnost“, otkrio je Lunar o njihovom prvom susretu. Jedini naputak koji je Lunar dobio od Old Pilot's dvojca jest da etiketa novog Art Editiona bude povezana s letenjem, što je Lunar objeručke prihvatio.

image

Old Pilot's Gin Art Edition

NIKOLA MATIC

Savršena inspiracija

Kao inspiracija savršeno mu je poslužilo putovanje u prašumu Nyungwe, koja se nalazi na tromeđi Ruande, Burundija i Konga, a koju je Lunar s bratom i curom posjetio 2017. godine. U ulozi pilota našao se karakteristični lik mačka, koji slijeće u netaknutu prirodu i očaran okolišem, ostaje u prašumi i sprijateljuje se sa zamišljenom autohtonom vrstom. Primamljive jarke boje, igra toplih i hladnih tonova, uz dominaciju tople žute boje, predstavljaju kontrast prošlogodišnjem dizajnu te dočaravaju vizualan dojam afričke prašume. Ipak, simbolika novih etiketa puno je dublja i predstavlja svojevrsnu opomenu, i to putem detalja bumbara.

Čitajte i: Winter tale: spoj glazbe, hrane i craft piva u jedinstvenom vrtu, uz pozornicu pod vedrim nebom

"Ovdje, u slobodnom letu, njega sam ubacio kao nadu u očuvanje, i njega, i pčela i prirode, a time i čovjeka", poručuje Lunar, gorljivi zagovornik ekološke osviještenosti, stoga je i etiketa ovogodišnjeg umjetničkog izdanja oslikana na recikliranim materijalima. Ideja o pilotu mačku koji se sprijateljuje s endemskim bićem iz prašume oduševila je Hrvoja i Tomislava jer pomalo asocira na duha, odnosno na naziv njihove destilerije "Duh u boci“.

image

Old Pilot's Gin Art Edition

NIKOLA MATIC

Pored novog Art Edition-a gina, perjanice njihove destilerije, dečki iz Old Pilot's pripremaju još jedan novitet za ovu sezonu. Naime, nakon nekoliko mjeseci testiranja i traženja idealnog recepta, nedavno su predstavili najnoviji proizvod - najpopularnije piće na svijetu - premium votku, čija je kvaliteta dovedena do krajnjih granica.

image

Old Pilot's Votka

NIKOLA MATIC
Linker
16. travanj 2024 21:23