ZAGREB SE BUDI

Život se vraća na ulice glavnog grada! U lipnju nas očekuje pregršt zabavnih street festivala, evo gdje ići

Hrana, druženje, gin, vino, urbana okupljanja i koncerti - zvuči kao Zagreb kakvoga smo poznavali prije pandemije. Na sreću mnogih kojima nedostaje života u glavnom gradu - Zagreb ponovno počinje disati!

Pregršt festivala, događanja, koncerata i druženja čeka vas ovoga lipnja u Metropoli. Svaki kutak grada nudi ponešto za svakoga, a mi smo izdvojili nekoliko mjesta na kojima će svatko naći svoj "đir".

Gin Park

Nakon što je osvojio brojne posjetitelje sjajnom chef’s ponudom, novo hit mjesto u gradu, Rougemarin Park, od ovog tjedna donosi sasvim novi menu i nove poslastice za sve ljubitelje vrhunskog gina. Izuzetno aromatično piće, koje se na početku koristilo kao lijek i prodavalo u ljekarnama, danas je jedno od najpopularnijih pića u kombinaciji s osvježavajućim tonicima i brojnim začinima. Ususret Svjetskom danu gina, u Rougemarinu traje Gin Park, ponuda i menu pića i hrane osmišljen na temelju karakteristika i sastojaka poznatih ginova.

Čitajte i: Foodballerka pronašla svoj novi dom na zelenom Tuškancu: Na otvorenju tribute by Dino Dvornik!

U Gin Parku, sve do 10. lipnja, slavit će se okusi, arome i kombinacije omiljenog ljetnog pića, a u ponudi će biti i posebni kokteli na bazi gina. U atmosferi prekrasnog parka, uređenog za uživanje u dugim toplim danima i večerima na otvorenom, bit će ovo pravi proljetni festival okusa. U ponudi Gin Parka su i neizostavni Rougemarin klasici pripremljeni u modernoj street varijanti.

Uz gostovanja chefova i barmena koji će se pobrinuti za odličnu hranu i pića, za zabavu u Rougemarin parku zaduženi su brojni gostujući DJ-i koji će svojim nastupima podići atmosferu. Za one koje zanima obiteljska zabava, vikendima se u parku organiziraju radionice za djecu, a Park ima i brojne zone prikladne za dječju igru te kućne ljubimce. U debelom hladu zelenih krošnji ovog ljeta u raznim programima uživat će brojni posjetitelji koji žele iskusiti najbolje od eatertainment ponude u gradu.

Detaljan raspored i program događanja dostupan je na službenoj stranici Rougemarin Parka.

Čitajte i: Posjetili smo Beats&Bites Tuškanac festival! Ponuda je sjajna, a jedno nas je jelo osvojilo ‘na prvu‘

Zagrebački Modulee!

Na sjecište starog i novog dijela grada, po uzoru na londonski BOXPARK i praški Manifesto, sredinom lipnja u Zagreb stiže modularni kontejnerski hub na otvorenom koji objedinjuje druženje, zabavu i gourmet doživljaje.

Prvo izdanje održat će se od 11. lipnja do 31. srpnja 2021. godine na prostranoj površini između Velesajma, Hipodroma i Bundeka, točnije na istočnom parkiralištu uz Aveniju Većeslava Holjevca u Novom Zagrebu.

Zagrebački Modulee novo je mjesto urbanih okupljanja u ugodnom ambijentu na otvorenom s bogatom ponudom street food zalogaja, brojnim događanjima, predstavama, izložbama i koncertima te mogućnošću organiziranja pop up vikend-tržnice (placa) s proizvodima raznih OPG-ova. Ulaz je slobodan, a sva događanja događaju se na otvorenom uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Čitajte i: Popularni zagrebački bar nudi cijepljenje: Čak i stranci svraćaju na dozu Pfizerra, Monderne ili Astra zenecce!

Sama organizacija događanja odvija se s misijom zero waste-zero impact – s obzirom na to da nam je pandemija pokazala da prirodu moramo poštovati mnogo više nego što smo to činili dosad, sav pribor koji se planira koristiti bit će napravljen od recikliranih materijala, biorazgradiv ili pogodan za ponovnu upotrebu, a posebna će se pažnja posvetiti recikliranju otpadaka-

Više informacija o programu uskoro na Facebooku i Instagramu: @moduleecroatia

Floraart

Kao i inače, Floraart obuhvaća prigodnu prodaju cvijeća i sadnica, koje možete kupiti na više lokacija na Bundeku. Točnije, glavne sajmišne površine nalaze se na istočnom i jugozapadnom dijelu Bundeka (prema Velesajmu). Osim biljaka, posjetitelje na nekoliko štandova očekuje ugostiteljska ponuda, a tu je i čitav niz kućica sa suvenirima i raznim korisnim proizvodima. Ukupno se predstavlja stotinjak izlagača.

Iako su izlagači uglavnom raspoređeni na nekoliko lokacija, preporučujemo da izdvojite nešto više vremena i prošećete oko cijelog Bundeka. Naime, na brojnim mjestima postavljene su različite cvjetne instalacije, a Bundek nudi prirodne ljepote i u onim dijelovima koji nisu dodatno dotjerivani za ovu prigodu.

Ulaz na Floraart je besplatan, a radno vrijeme je svakodnevno od 09:00 do 21:00. S obzirom na česte gužve koje se tijekom Floraarta stvaraju u okolnim ulicama, preporučuje se parkiranje na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

Food truck festival

Bogata gastronomska ponuda, live svirke uličnih bendova, DJ-eva, pub kvizova, modnih buvljaka, tekme...Sve to i malo više čeka vas na ovogodišnjem Food truck festivalu na Jarunu! Kao i prethodne godine, održat će se na livadi do Aquarius kluba od 12. lipnja do 4. srpnja.

Food Truck Festival Zagrepčani su zavoljeli od prvog izdanja, a kao i svake godine očekujemo brutalno dobru atmosferu, kvalitetno druženje i bogatu gastro ponudu!

Vinski grad

Omiljena vinska oaza po prvi puta dolazi u Zagreb. Na Trgu dr. Franje Tuđmana postavljen je jedinstveni open-air vinski bar s promotivnim cijenama vina i prigodnom gastro ponudom. Ulaz je besplatan, a dobar provod zajamčen!

30 godina Jazz.hr!

Nakon sjajnih koncerata održanih u sklopu festivala Jazz.hr/proljeće MBZ Open Air u svibnju, Jazz.hr najavljuje tri nova koncerta u ciklusu u kojem slavi svoj 30. rođendan.

Svi koncerti održat će se na terasi kluba Boogaloo, s početkom u 20:30 sati. Već 12. lipnja nastupit će Ivan Kapec 5tet. Dan kasnije nastupit će Davor Križić Experiment. Lipanjske koncerte sezone Jazz.hr-a zatvorit će 14. 6. Biréli Lagréne u gostima kod Mate Matišića, koji je organiziran u suradnji sa Zagreb Guitar Festivalom.

Ulaznice za koncerte Ivan Kapec 5teta i Davor Križić Experimenta možete nabaviti u sustavu Entrio, dok ulaznice za koncert Biréli Lagréne u gostima kod Mate Matišića možete nabaviti u sustavu Eventim.

Čitajte i: Konačno smo dočekali prvo festivalsko druženje: Beats & Bites na Tuškancu u novom urbanom izdanju

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.

Linker
16. travanj 2024 06:01