zlatni medvjed

‘Baksuzno bubanje ili bezumni pornić‘ - trijumf drame hrvatske producentice prošao bez slavlja

Film ‘Baksuzno bubanje ili bezumni pornić‘ osvojio je Zlatnog medvjeda na ovogodišnjem Berlinalu, a u stvaranju drame rumunjskog redatelja Radua Jude sudjelovao je i hrvatski tim na čelu s producenticom Ankicom Jurić Tilić.

Berlinski filmski festival, čije je pandemijsko virtualno izdanje za ljude iz industrije i novinare održano početkom ožujka, ove je godine završio trijumfom drame ‘Baksuzno bubanje ili bezumni pornić’ rumunjskog redatelja Radua Jude.

Priča o nastavnici čiji se život preokrene nakon što u javnost procuri njena privatna snimka seksa s mužem osvojila je članove žirija - prijašnje dobitnike Zlatnog medvjeda - a uspjeh je razveselio i hrvatski dio ekipe, predvođen producenticom Ankicom Jurić Tilić iz Kinorame.

- S glavnom producenticom, Rumunjkom Adom Solomon, već sam surađivala, a filmove Radua Jude jako volim pa nisam dvojila ni sekunde kad se ukazala prilika da sudjelujem u stvaranju ovog filma - objašnjava producentica kako se našla u rumunjsko-češko-luksemburško-hrvatskoj koprodukciji.

image
Scena iz filma
GHETIE SILVIU

Uz Jurić Tilić su hrvatski članovi ekipe bili skladatelji Juraj Ferina i Pavle Miholjević te tonski snimatelj Hrvoje Radnić.

- Rumunjska producentica Ada Solomon organizirala je zoom gledanje proglašenja dobitnika, ali nisam se mogla priključiti jer sam u isto vrijeme imala virtualno predavanje na festivalu o našoj novoj seriji ‘Područje bez signala’. Tako sam za trijumf saznala posljednja, no kako je festival održan u virtualnoj formi, ionako nije bilo velikog slavlja. Sve ćemo nadoknaditi ovog ljeta, kad će biti održano izdanje Berlinala za publiku i prava premijera filma - rekla je hrvatska producentica.

Linker
21. ožujak 2024 14:14