Screenshot Youtube
WHILE MY GUITAR GENTLY WEEPS

Beatlesi imaju novi videospot

Iako su svoj posljednji studijski album “Let It Be” objavili prije više od četiri desetljeća, pjesma legendarne liverpulske četvorke ovih je dana dobila svoj videospot. Montrealska trupa Cirque du Soleil i multimedijska korporacija Apple Corps udružile su snage te na oduševljenje obožavatelja benda The Beatles snimile video za pjesmu “While My Guitar Gently Weeps”.

Elegantnoj baladi Georgea Harrisona udahnut je novi život videom koji su režirali Andre Kasten, Leah Mover i Dandypunk, koji je također zaslužan za ilustraciju u spotu koja se uvija oko Eire Glover, performerice iz popularnog cirkusa. Cirque du Soleil ove godine slavi desetu obljetnicu predstave “The Beatles LOVE”, koja je prvi put izvedena 30. lipnja 2006. godine u Las Vegasu, a do danas je izvedena više od četiri tisuće puta te ju je pogledalo oko osam milijuna ljudi.

Video je snimljen u čast glazbenom producentu Beatlesa Georgeu Martinu koji je preminuo početkom ove godine u 91. godini života, a jedan od njegovih posljednjih radova bio je album “LOVE” iz 2006. godine na kojem je remiksao glazbu legendarne četvorke za show cirkuske trupe Cirque du Soleil u Las Vegasu.

Pogledajte video!

Linker
26. travanj 2024 02:10