kultura

Božićni koncert u HNK Split oduševio: Građani ušli u najljepše doba u godini slušajući evergreene i suvremene pjesme

Vođeni sloganom “kliknimo na Advent”, Splićani su sinoć “kliknuli” s prigodnim Božićnim koncertom u HNK Split. Pred splitskom publikom nastupio je Zbor Hrvatskog narodnog kazališta Split, Orkestar Hrvatske ratne mornarice, Klapa Sveti Juraj te solistice Antonija Teskera i Helena Gudelj, pod ravnanjem maestra Vetona Marevcija i maestra Tonća Ćićerića. Koncert su građanima zajedno poklonili Turistička zajednica grada Splita i HNK Split, a sve u sklopu Adventa u Splitu.

Prigodnim programom počevši od Georgea Friedricha Händela, Irvinga Berlina, Franje Dugana i Karla Krausa, sve do suvremenih autora kao što su John Lennon, Leonard Cohen i Jose Feliciano, Zbor HNK Split, Orkestar HRM-a, Klapa sv. Juraj i solistice Antonija Teskera i Helena Gudelj, božićnim su evergreenima i suvremenim pjesmama uveli građane u najljepše doba u godini.

image

Božićni koncert u HNK Split.

PRESS

Splitska publika tako je, između ostalog, uživala u izvedbama pjesama “Adeste Fideles”, “Overture to Miracle on 34th Street”, “Joy to the World”, “White Christmas”, “Molitva”, “Ave Maria”, “Hallelujah”, “The Prayer”, “Kyrie Eleison”, “Veselje ti navješćujem”, “Dobra večer, Bog da”, “All I want for Christmas is you”, ali i neizostavnoj “Feliz Navidad”.

Čitajte i: Romantična bajka Natali Dizdar: Za Valentinovo u Tvornici kulture pjevačica sprema glazbenu poslasticu

image

Božićni koncert u HNK Split.

PRESS

Ovogodišnji Advent u Splitu, podsjetimo, odvija se pod sloganom „Kliknimo na Advent”. Svi građani na taj način mogu „kliknuti” uživo s, primjerice, gastronomskom ponudom, kulturnim ili dječjim programom. S druge strane, dio programa prilagođen je digitalnim kanalima kako bi baš svatko mogao vidjeti sadržaj koji ga zanima, bez obzira na to gdje se nalazi.

image

Božićni koncert u HNK Split.

PRESS

Građani tako mogu „kliknuti na gastro“, „kliknuti na kulturu“ i „kliknuti na igru“ ovog Adventa i zajedno pokazati da je advent prije svega osjećaj u srcu, bez obzira na to gdje se nalazili.

Sve novosti o manifestaciji Advent u Splitu dostupne su na web stranici Turističke zajednice grada Splita, Instagrama, Facebooka i Twitter profila te YouTube kanala.

Linker
15. travanj 2024 03:44