Splash
KAPETANICA MARVEL

Brie Larson potvrđena kao prva Marvelova filmska junakinja

Želja velikog broja obožavatelja Marvelovog svijeta junaka napokon se ostvarila: bit će snimljen film u kojem će u prvom planu napokon biti žena i to kapetanica Marvel, a utjelovit će je oskarovka Brie Larson.

Iako je većina očekivala da će prvi samostalni film dobiti Crna udovica, koju je više puta utjelovila glumica Scarlett Johansson, Marvel se ipak odlučio za Carol Danvers odnosno kapetanicu Marvel, lik koji je u stripovima predstavljen još 60-ih godina prošlog stoljeća.

Call me Captain Marvel.

A photo posted by Brie (@brielarson) on Jul 23, 2016 at 7:33pm PDT

Kapetanica Marvel bila je prva naslovna superherojka američkog izdavača stripova, a radi se o vrlo kompleksnom i zanimljivom liku koji je dio Marvelovog svemira već desetljećima.

Glumica Brie Larson, 26-godišnja oskarovka koja se proslavila ulogom u filmu “Room”, bit će prva žena koja će igrati naslovni lik u Marvelovom filmu, za čiji su scenarij zadužene Nicole Perlman i Meg LeFauve, a film “Captain Marvel” se u kinima očekuje u ožujku 2019. godine.

Film je odgovor na želje Marvelovih fanova da se više prostora dodjeli ženskim likovima, ali obožavatelji i dalje s nestrpljenjem iščekuju samostalan film o Crnoj udovici, jednom od najpopularnijih likova Marvelovog svemira. Scarlett Johansson, koja ju je utjelovila u ranijim filmovima, smatra kako ima i više nego dovoljno materijala da se snimi priča o životu Natashe Romanoff koja je još od svog prvog epizodnog pojavljivanja u “Iron Manu 2” mnogima najdraži lik.

Linker
23. travanj 2024 22:23