Bravissimo!

Buga Šimić nije propustila nastup svog dragog: Toni Nežić trijumfirao na pozornci milanske La Scale

Operni pjevač iz Pule završio je dvogodišnje usavršavanje u milanskoj opernoj kući, a čeka ga i nastup povodom otvorenja sezone.

- Pjevam od kada znam za sebe, doma, roditeljima, na priredbama, feštama, a najdraže su mi bile klapske pjesme, one od Olivera Dragojevića, Parnog valjka... Sa sedam godina sam se pridružio dječjem zboru i od tada nisam stao – tako je o svojim raspjevanim počecima nedavno govorio naš talentirani operni pjevač, bas Toni Nežić koji je sinoć u prepunoj dvorani slavne milanske operne kuće La Scala imao završni koncert studenata dvogodišnjeg programa za mlade operne pjevače. No nije to običan studij. Radi se o programu u koji ulaze izuzetno talentirani i već školovani operni pjevači koji da bi dobili stipendiju i ulaz u školu najslavnije operne kuće moraju proći osam dana audicija.

image

Toni Nežić zasjao je na pozornici milanske La Scale.

PRIVATNI ALBUM

- Nisam imao tremu jer sam u ove dvije godine puno pjevao u Scali. Zapravo mi je koncert bio kao neka vrsta relaksacije s obzirom da sam trenutno u svakodnevnim probama za operu 'Macbeth' kojom se 7. prosinca tradicionalno otvara nova sezona u ovoj opernoj kući - kazao nam je Toni Nežić nakon uspješnog koncerta na kojem je publika ovacijama ispratila buduće operne zvijezde.

Posebna gošća u publici

A među publikom bila je i njegova djevojka Buga Šimić, operna pjevačica, glumica i voditeljica zagrebačkog dječjeg kazališta 'Mala scena' kojeg je preuzela od roditelja Vitomire Lončar i Ivice Šimića kada su oni odselili u Kinu.

image

Buga Šimić i Toni Nežić

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Vitomira Lončar pohvalila se još jednim uspjehom, a za njega je zaslužna njezina kći Buga

- Ovaj put u Milano bio je dosta hektičan, stigla sam uoči koncerta, Toniju nisam stigla niti čestitati jer sam odmah nakon njegovog nastupa izašla iz Scale, sjela u auto i cijelu noć vozila za Zagreb s obzirom da sam ujutro u 'Maloj sceni' imala predstavu. Naporno, ali se isplatila svaka sekunda. Jako sam na njega ponosna jer je uspio ostvariti svoj san i nadam se da ćemo i dalje zajedno sanjati naše snove. A ima ih mnogo - kazala je Buga koja je nedavno osvojila nagradu 'Nevenka Filipović' za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade na 28. Festivalu glumca održanom u Slavoniji.

A u Tonijeve snove spada naravno nastavak karijere na svjetskim opernim pozornicama što bi mu se lako moglo i ostvariti.

image

Dvoje mladih umjetnika velika su podrška jedno drugome.

FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM

Ovaj tridesetogodišnji Puležan do La Scale je imao zanimljiv put. Nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu, pohađao je nekoliko pjevačkih masterclass radionica, prvo u Berlinu, pa Weimaru, a u Bečkoj državnoj operi proveo je osam mjeseci. Debitirao je u Irskoj ulogom Don Pasqualea u istoimeneoj operi, dok za ovog mladog i izuzetno talentiranog basa u hrvatskim operama, osim kurtoaznih pohvala, još nije bilo mjesta na pozornici.

Linker
14. travanj 2024 15:18