Sara Renar
 Press
'Dan pobjede'

Darko Rundek, Sara Renar, Max Jurčić i brojni drugi nastupaju na jedinstvenom koncertu u Zagrebu u doba korone

Svi izvođači nastupit će uživo, a njihovi će se koncerti prenositi live streamom te će biti dostupni publici putem online platformami organizatora.

Koncert uživo s čak osam glazbenih imena i u najavljenom trajanju od osam sati čini se kao daleka prošlost, ili dobra šala u vrijeme pandemije koronavirusa, ali upravo takav megakoncert održat će se ove subote u čast 75. obljetnice oslobođenja Zagreba, pod nazivom "Dan pobjede". Najavljen je nastup nekih od najpoznatijih autora domaće glazbene scene poput Darka Rundeka, Sare Renar i novog projekta Maxa Juričića Plesač sporog stepa.

Za organizaciju ove zahtjevne produkcije udružili su se Pozitivan ritam i Radio 808, a koncert će se emitirat će se putem live streama iz zagrebačkog prostora HUB385. Nastupi će se moći pratiti putem Radio 808 web stranice.

Ovaj jedinstveni glazbeni projekt najavljen je za subotu, 9. svibnja, od 18 sati, gdje će u HUB385 nastupiti neki od najpoznatijih autora domaće nezavisne glazbene scene, svih žanrova i generacija.

Jedan od najznačajnijih domaćih autora još od osamdesetih, Darko Rundek je pjevač, skladatelj, glumac i pjesnik. Njegova je glazba obilježila generacije, kako ona koju je stvarao u legendarnom novovalnom zagrebačkom bendu Haustor, tako i ona koju radi kao solo glazbenik ili u sklopu projekta Rundek Cargo Orkestar.

Press
Darko Rundek

Max Juričić započeo je kao pionir novog vala s Azrom, Filmom i Le Cinema, 90-tih s Vješticama predvodio je world music scenu, početkom ovog stoljeća sa Šo!mazgoon i Gego&Picign bandom pokrenuo otočki val, od 2009. vodi Ljetno kino, a 2018. pokreće autorski projekt Plesač Sporog Stepa.

Press
Max Jurčić

Sara Renar pripada grupi najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Njezin glazbeni stil može se opisati kao eksperimentalni / indie / pop, miješajući suptilne melodije s elektroničkim i kazališnim elementima.

Uz spomenute izvođače nastupaju i: Koolade, Kozmodrum, Anja G & Dr.Obi , ZMaJ i bend Šumski.

Video Livestream na stranici Radija 808, u subotu 9. svibnja u 18 sati.

Pročitajte i:

Linker
25. travanj 2024 05:40