Lovely Quinces, bend
Hrvatska Supergrupa

Dunja nije više solo: Lovely Quinces sada je i službeno bend, a izašao je i njihov premijerni singl

Kada je kantautorica Dunja najavila kraj svog projekta Lovely Quinces mnogi su se uplašili da ovu glazbenicu više neće ni čuti ni vidjeti, ali onda se dogodilo čudo na Šalati i sada je Dunjin solo projekt spontano prerastao u punokrvan rock bend. Dobrodošli Lovely Quinces!

Grupa Lovely Quinces oformila se samo za nastup na stadionu Šalata prije Skunk Anansie, ali su, na valu odličnih kritika i dobrog zajedničkog funkcioniranja odlučili nastaviti raditi. Petoročlani bend, osim Dunje Ercegović, čine Anja Tkalec iz Punčki na basu, Leonard Klaić na bubnjevima iz She Loves Pablo, Mark Mrakovčić na prvoj i Dimitrije Đokić na drugoj gitari.

Premijerni singl

Singl “WELP” nastao je na kosturu pjesme koju je donio Mark, a bend je razradio na probama. Nova pjesma slijedi prethodne Dunjine singlove “End Of the Bridge”, “Sick In The Head”, “Not Right” i, pogotovo, “Meet Me In Moscow” u kojem je dala naslutiti odmicanje od samostalnog, akustičnog, kantautorskog zvuka i približavanje punokrvnom električnom bendu.

Produkciju “WELP” potpisuju Leonard Klaić i Mark Mrakovčić, s tim da je Leo zaslužan i za snimanje i miks, a Mark za mastering. Fantastičan videospot, inspiriran stanjem u kojem se nalazimo i Tiger King pandemijom realizirao je Filip Romac, član 73collectivea, koji je radio spot za pjesmu “Meet Me In Moscow”.

Press
Bend Lovely Quinces

Kao što je transformacija Lovely Quinces iz solo izvođačice u bend zapravo logična faza njezina rada, tako ne čudi niti prva izvedba na hrvatskom i to s grupom Mašinko u pjesmi “Jedne davne jeseni”, nedavno objavljene na njihovom albumu “Danas ću, sutra ću”.

Pročitajte i:

Linker
06. studeni 2021 12:32