PRESS
Uvijek drugačija

Ecija Ojdanić u centru Zagreba kao čistačica Vlajna: Ovim performansom najavila je uzbudljivu kazališnu sezonu

Njezina monodrama ‘Vla Vla Vlajland cabaret‘ najizvođenija je predstava u posljednjih godinu dana u Hrvatskoj, a novu i uspješnu sezonu najavila je glavna heroina, koja je centrom Zagreba ‘prošetala‘ svoj lik - borbenu čistačicu Vlajnu.

Jedna od najpoznatijih i najzaposlenijih hrvatskih glumica, Ecija Ojdanić je jučerašnjim performansom u centru Zagreba najavila najizvođeniju kazališnu predstavu u Hrvatskoj u proteklih godinu dana. Njezina monodrama 'Vla Vla Vlajland cabaret' u produkciji kazališta Moruzgva čije je osnivačica i direktorica, svoju 80. izvedbu imat će upravo u Zagrebu, 24. listopada u kazalištu Vidra. Ecija se u ulozi Vlajne, narodne feministice i heroine prošetala centrom Zagreba na opće oduševljenje Zagrepčana. Najpoznatija kazališna Vlajna ljubazno je popričala sa znatiželjnim prolaznicima, fotografirala se s njima te ih je pozvala na predstavu.

image
Ecija Ojdanić
PRESS

Ova monodrama koja je osvojila Hrvatsku, ali i regiju, najizvođenija je kazališna predstava u Hrvatskoj u proteklih godinu dana. Što je veliki uspjeh s obzirom na aktualnu pandemiju koronavirusa kada neka kazališta uopće ne izvode predstave ili ih izvode sa smanjenim kapacitetom. Još veći uspjeh leži u tome što je ovo predstava jednog nezavisnog kazališta - Kazališta Moruzgva koje proteklih nekoliko sezona 'izbacuje' kazališne hitove.

image
Ecija je utjelovila lik Vlajne.
PRESS

Predstava 'Vla Vla Vlajland cabaret' oduševila je publiku, ali i kritiku. Do sada je osvojila šest kazališnih nagrada i to: specijalna nagrada za ulogu Vlajne u predstavi Vla Vla Vlajland cabaret autora i redatelja Ivana Lea Lema na 29. međunarodnom pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, nagrada za najbolju žensku ulogu Eciji Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi Vla Vla Vlajland cabaret na XIII. Gumbekovim danima, nagrada za najbolju režiju Ivanu Leu Lemi za predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na četvrtom izdanju Prishtina International Theater Festivala, nagrada za najboljeg glumca Eciji Ojdanić za predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na četvrtom izdanju Prishtina International Theater Festivala, nagrada za najbolju predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na 1.Bembo Festu, nagrada Kate Novaljka Eciji Ojdanić za izvrsno odigranu monodramu Vla Vla Vlajland cabaret na Novaljskom trijatru.

image
Ecija Ojdanić
PRESS

Čitajte i: Glumica Ecija Ojdanić trčala je na 29. Zagrebačkom maratonu i oborila vlastiti rekord: 'Dvije starija, dvije brža'

"Kako je osnovni životni moto moje Vlajine da 'vaik iđe naprid' i upravo je njena karakterna snaga i pomogla i meni i mom kazalištu da prebrodi ovu najgoru krizu s kojom se suočilo kazalište, na našu radost i radost naše publike", izjavila je Ecija uoči 80. izvedbe ove monodrame.

Ecija je utjelovila lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu sudbina je odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku.

Ova predstava prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se predstava dotiče i korona virusa, definitivno vrlo aktualne, svjetske teme te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima i pitoreskna Vlajna.

image
Predstava 'Vla Vla Vlajland cabaret' oduševila je publiku, ali i kritiku.
PRESS

Čitajte i: Na setu neprijateljice, a u stvarnosti se vesele svakom susretu: Ecija Ojdanić pozirala s Doris Pinčić

Redatelj i autor teksta Ivan Leo Lemo zaslužan je za ovaj slikoviti prikaz čistokrvne Vlajne koja punog srca, sa svim svojim dobrim i lošim stranama, puna predrasuda, ali velikog srca gazi kroz život. Ulaznice za iduće izvedbe u Zagrebu, 24.10.2021. i 21.11.2021. možete kupiti na blagajni kazališta Vidra.

Linker
22. listopad 2021 00:25