KINO HIT

Film 'Ljepotica i zvijer' srušio nekoliko rekorda u prvom vikendu prikazivanja

Dugo iščekivani film "Ljepotica i zvijer" ostvario je sjajan rezultat na kino-blagajnama u prvom vikendu prikazivanja i smjestio se na peto mjesto filmova koji su najviše zaradili u prva tri dana prikazivanja.

S otprilike 170 milijuna dolara u Sjedinjenim Američkim Državama i 180 milijuna širom svijeta koje je uprihodio u svega tri dana, film je postavio nekoliko različitih rekorda kada je zarada u pitanju. Postao je film s najuspješnijim otvaranjem kada su u pitanju filmovi s oznakom PG (oni za koje se preporučuje roditeljska pratnja) skinuvši s trona prošlogodišnji hit "Potraga za Dorom".

Također je postao najuspješniji debitant u kojem žena igra glavnu ulogu, ali i najuspješniji Disneyev film nastao prema animiranom filmu, titula koju je dosad držala "Alisa u zemlji čudesa" s otvaranjem od 116,1 milijuna dolara.

Unatoč tome što su se mnogi čuti prigovori da Disney baš svaki uspješan animirani film želi pretvoriti u igrani, jasno je da je teško ispustiti iz ruku ovoliku potencijalnu zaradu jer su se svi njihovi filmovi tog tipa pokazali ogromnim uspjehom. Film je stajao oko 160 milijuna dolara što znači da se isplatio već u prvom vikendu prikazivanja.

Pozitivno je što će ovaj uspjeh možda ušutkati kritičare koji su prozivali Disney zbog odluke da u film uvrste LGBT lik koji je izazvao brojne kontroverze i zbog kojeg u Rusiji film ne smiju gledati mlađi od 16 dok je u Maleziji odgođen početak prikazivanja filma budući da Disney nije dozvolio izbacivanje "spornih" scena.

Linker
19. travanj 2024 00:50