Promo
BaNeFF 2019.

Film o svećeniku pedofilu Branka Schmidta osvojio još jednu nagradu

Hrvatski film 'Agape' dobio je još jedno priznanje - priča u kojoj je glavnu ulogu imao nagrađivani glumac Goran Bogdan u Stockholmu je pokupila vrijednu nagradu.

Hrvatski film 'Agape' dobio je još jedno priznanje - priča u kojoj je glavnu ulogu imao nagrađivani glumac Goran Bogdan u Stockholmu je pokupila vrijednu nagradu.

Filmsko ostvarenje našeg poznatog redatelja ''Agape'' dobilo je ''Nagradu BaNeFF 2019.'', na Balkan festivalu novog filma, koji se osmi put održao u Stockholmu.

Agape je film o božjoj milosti, o ljubavi Boga prema čovjeku zabludjelom na krivi put. Premda je to sadržajno priča o svećeniku pedofilu i ljubavnom trokutu s dvojicom krizmanika, film počiva na humanoj i pozitivnoj premisi prema kojoj se čovjek ima suočiti sa sobom da bi spoznao ljubav veću od svih zemaljskih, onu božju. Uz Gorana Bogdana, koji tumači svećenika Mirana, u filmu glume Pavle Čemerikić, Denis Murić, Darija Lorenci Flatz, Dražen Šivak, Emir Hadžihafizbegović, Alan Katić, Nela Kocsis i Robert Ugrina. Glavni glumac Goran Bogdan za ulogu svećenika dobio je godišnju nagradu Vladimir Nazor, a na 19. Festivalu del Cinema Europeo u talijanskom gradu Lecceu proglašen je najboljim europskim glumcem. Uz to, dobitnik je i nagrada Zlatni studio i Večernjakove ruže.

Nagrada je uručena na svečanoj dodjeli 17. veljače redatelju i koscenaristu Branku Schmidtu, a o nagradama je odlučivao žiri kojeg su činili redateljica i producentica Lena Koppel, multimedijska umjetnica i slikarica Madeleine Hatz, glumica Ludmila A. Thurne te glumac Cedomir Djordjevic. Na 64. Pulskom filmskom festivalu film je osvojio i Zlatnu arenu za montažu, a uz Telefilm, producent filma je HRT.

Cilj ovog filmskog festivala je upoznati Skandinavce s filmovima iz zapadne i jugoistočne regije, a na istom festivalu 2014. kao najbolji redatelj Branko Schmidt i najbolji film festivala nagrađen je "Ljudožder vegetarijanac".

Promo

Linker
26. travanj 2024 13:23