Foto: Mario Poje
KAMPANJA PRIJATELJA ŽIVOTINJA

Glas za činčile

Potaknuta najavom ukidanja zakona koji brani uzgoj životinja radi proizvodnje krzna udruga Prijatelji životinja pokrenula je kampanju “Činčile su zakon”. Maleni glodavci poznati su kao nezahtjevni kućni ljubimci koji većinu dana prespavaju, ali, nažalost, i po svom mekom krznu. Hvalevrijednu inicijativu kojom se želi naglasiti važnost spašavanja činčila podržali su i ambasadori kampanje glumac Goran Višnjić, skijaš Ivica Kostelić, pjevači Vanna i Luka Nižetić te voditeljica Iva Šulentić.

Foto: Mario Poje

Foto: Mario Poje

– Naziv kampanje ”Činčile su zakon” dvosmislena je poruka koja govori o tome koliko su činčile simpatična, predivna, inteligentna i zanimljiva bića koja trebaju našu pomoć, ali i o tome da su već zaštićene Zakonom, što bi trebalo i ostati. Izmjena Zakona treba ići isključivo u smjeru poboljšanja i u korist životinja jer, primjerice, još uvijek nije zabranjeno ubijanje pasa u skloništima, iskorištavanje konja za izvlačenje trupaca i slične prakse koje nisu prihvatljive u civiliziranome društvu – izjavio je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Svoj jasan stav o krznu ambasadori kampanje iskazali su fotografiranjem s činčilama u naručju, a pridružila im se i Ana Karamarko, vlasnica marketinške agencije i supruga čelnika HDZ-a. Kampanji se možete pridružiti i vi potpisivanjem peticije na službenoj stranici udruge Prijatelji životinja.

Pogledajte fotogaleriju !

Linker
18. travanj 2024 08:37