MARIA MAZZOTTA

Glazba koja je osvojila cijeli svijet: Zagrebačka publika uživat će u etno koncertu godine

Vrelo zvuka i Klub Močvara pripremili su koncert talijanske pjevačice Marije Mazzotte u ponedjeljak, 9. kolovoza u 20 sati. Upad je besplatan!

Vrelo zvuka i klub Močvara imaju veliku čast ugostiti Mariju Mazzottu, talijansku pjevačicu nevjerojatnih vokalnih sposobnosti koja će nam donijeti dašak talijanskog juga, regije iz koje dolazi pizzicu, uzbudljiva i predivna glazba koja je osvojila cijeli svijet.

Koncert je zakazan za ponedjeljak, 9.kolovoza u 20 sati, na terasi kluba, a ulaz je besplatan!

Mazzotta je svoju karijeru počela kao pjevačica kultnog benda Canzoniere Grecanico Salentino, grupe koja se može smatrati jednom od najvažnijih europskih world music grupa, a koja već više od 40 godina svijetu prenosi pizzicu i interpretira je na jedinstven način. Kroz Canzoniere Grecanico Salentino prošlo je dosta glazbenika, a upravo je Mazzotta svojim vokalnim izvedbama pomogla grupi da u 21. stoljeću dosegnu najviše vrhove u svojoj karijeri.

Čitajte i: Uskoro će Vela Luka proslaviti legendarnog Olivera pjesmom! Gibonni, Tedi Spalato i Ante Gelo pripremaju koncertni spektakl

Nakon nekoliko snimljenih albuma i na stotine koncerata sa CGS, Maria Mazzotta se odlučila na samostalnu karijeru i nešto intimniji pristup glazbi talijanskog juga. Prvo je snimila sjajan album, "Novilunio" (2017.) s violončelistom Redijem Hasom, a i s tim albumom je doživjela veliki uspjeh od strane svjetske kritike. Prošle godine je objavila prvi potpuno samostalno potpisani album "Amoreamaro", a sam naziv albuma ('gorka ljubav') najbolje pokazuje pristup kojeg je Mazzotta odabrala za ovaj album.

image
Talijanska pjevačica nevjerojatnih vokalnih sposobnosti donijet će Zagrebu dašak talijanskog juga.
PR

Mazzotta u "Amoreamaro" bez straha prolazi kroz sve emocije koje ljubav može ponuditi, a pjesma joj služi kao 'vozilo' za katarzu i utjehu, ali i kao lijek što je tipično za pušku tradiciju. "Amoreamaro" je naslonjen na tradicijske pjesme koje su aranžirane u novom ruhu te obogaćene novim zvucima i tekstovima, a album je doživio sjajan prijem od strane publike. Album je snimljen u suradnji s harmonikašem i pijanistom Brunom Galeonom, a ugledni Songlines je cijeli album sublimirao u četiri sjajne riječi: "Strastveni album snažnog karaktera".

Maria Mazzotta u Zagreb dolazi promovirati "Amoreamaro", ali ne staje sa svojim diskografskim aktivnostima. Prije nekoliko tjedana objavila je novi album - "Grifone", snimljen s francuskom grupom Pulcinella.

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u subotu, 7. kolovoza, u 10 sati.

Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je organičen. Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.

Linker
25. travanj 2024 01:32