Tania Mallet 1964. godine
 Getty Images
Djevojka agenta 007

Glumila uz Seana Conneryja: Preminula poznata Bond djevojka

Manekenka i glumica, inače rođakinja oskarovke Helen Mirren (73) proslavila se ulogom u filmu o slavnom 007 agentu, no nakon nje posvetila se modnom svijetu i manekenskoj karijeri.

Britanska glumica Tania Mallet preminula je u 78. godini života. Tania je javnosti postala poznata 1964. godine kada je odigrala ulogu Bond djevojke koja ju je i proslavila. Uz bok sa Seanom Conneryjem, glumica je u nastavku 'Goldfinger' imala ulogu Tilly Masterson.

Tužnu vijest na Twitter profilu objavila je službena stranica posvećena filmovima o James Bondu.

"Rastužila nas je vijest da je Tania Mallet koja je imala ulogu Tilly Masterson u Goldfingeru preminula. Naše misli su s njezinom obitelji i najbližima u ovim teškim danima", stoji u objavi.

Tania MALLET in Guy Hamilton's film
Profimedia, Allpix Press
Tania Mallet 1964. godine u filmu 'Goldfinger'

Manekensku karijeru započela je još sa 16 godina te si tako otvorila put do svijeta glume. Producent Cubby Broccoli pozvao ju je na audiciju nakon što je vidio njezine fotografije, ali za film iz 'Iz Rusije s ljubavlju' iz 1963. Tada je ulogu Bondove djevojke ipak dobila Talijanka Daniela Bianchi (77).

Za Taniu je uloga u 'Goldfingeru' bila jedino glumačko ostvarenje nakon kojeg se povukla i posvetila karijeri u modi. Poznata je kao manekenka čije je ime u 50-im i 60-im godinama bilo jedno od najpoznatijih. Iako je ostvarila samo jednu ulogu, ostala je zapamćena kao djevojka James Bonda koju su fanovi obožavali pa je ova vijest rastužila mnoge.

"Snimanje filma bilo je nadasve zanimljivo iskustvo, ali ipak mi je ugodnije u malom studiju s fotografom i njegovim pomoćnikom. Tijekom snimanja filma postojala su brojna ograničenja, što me izrazito smetalo. Nisam smjela jahati da ne bih pala i ozlijedila se, a nije mi bilo dozvoljeno ni putovati u inozemstvo. Ne bih mogla tako živjeti cijeli život", izjavila je jednom prilikom.

English model and actress Tania Mallet wearing a fur coat, UK, 19th November 1964. (Photo by Larry Ellis/Express/Getty Images)
Getty Images
Tania Mallet 1964. godine

Goldfinger
Profimedia, Uppa entertainment
Tania Mallet

Linker
23. travanj 2024 22:23