&BLACK&WHITE

Hrvatska animirana serija koja će potaknuti vizualnu kreativnost i znatiželju

Novi hrvatski animirani serijal '&BLACK&WHITE' ugledao je svjetlo dana nakon višegodišnjeg stvaranja: svoju premijeru imat će na ovogodišnjem Animafestu Zagreb koji se održava do 9. lipnja, a nakon toga kreće na mini turneju, odnosno u Annecy na prestižni MIFA sajam - The International Animation Film Market, od 12. od 15. lipnja.

Amulet Studio s ponosom predstavlja animiranu seriju od 13 epizoda sastavljenu od samo dvije boje, kreativnosti, humora i edukacije. Glavna ideja koja se skriva iza animiranog serijala je poticanje razvoja vizualne percepcije kod djece, stvaranje prostora za specifično poimanje dizajnerskih rješenja te izvornog humora.

Sve se odvija u 90 sekundi, koliko traje i zaplet svake epizode, u okviru stvarnog vremena gdje pratimo likove u intrigantnim i zanimljivim geografskim mjestima kroz različita povijesna razdoblja. Pregršt radnje, humora i crno-bijele igre u svega nekoliko koraka ili bolje reći 13 zanimljivih epizoda koje će vas potaknuti na kreativno-edukacijski binge watching.

Zabaviti gledatelje, glavna je poruka i svrha projekta "&BLACK&WHITE" koji će svoju premijeru imati na ovogodišnjem Animafestu Zagreb (04.–09.06.), a naknadno kreće na mini turneju i predstavljanje po Europi, točnije u Annecy na prestižni MIFA sajam - The International Animation Film Market, od 12. od 15. lipnja. Ovaj kreativni gradić na istočnom dijelu Francuske pravo je kultno mjesto animiranog filma, gdje se od 1960. živi animirani film, a ovo je prilika da se naš hrvatski serijal na najbolji mogući način predstavi široj publici. Nakon Francuske slijedi povratak u Hrvatsku na Dane hrvatskog filma (16.-20.06.2018.) gdje će Zagrepčani ponovno moći pogledati ovaj jedinstveni projekt.

Dobrodošli u pravi (animirani) crno-bijeli svijet!

&BLACK&WHITE EKIPA

Created by Darko Bakliža

Producer: Tihana Šmitran

Animators: Manuel Šumberac, Paula Konjušić, Iva Božić, Antonija Veljačić, Rustem Leto, Anaid Mekić, Dženan Spahić, Filip Gašparović

Animation supervisor: Manuel Šumberac

Sound Design: Vjeran Šalomon

Main voice: Lucija Barišić

Additional voices: Davor Kovač

Additional sound: Nikola Uršić

Script Advisor: Ed Hooks

Linker
19. travanj 2024 08:12