IKEA predstavlja svoj prvi bicikl - idealan za gradsku vožnju

Pročitajte cijeli članak:

“Sladda” je dizajniran u suradnji sa švedskim dizajnerskim studiom Veryday i prije lansiranja na tržište već je osvojio Red Dot nagradu za najbolji produkt dizajn. Bicikl ima aluminijski okvir s 25-godišnjom garancijom, dolazi u dvije različite veličine, a možete ga nadograditi različitim dodacima: košarom, nosačem za bisage i prikolicom.

Jednostavan i funkcionalan IKEA-in bicikl izgleda kao svaki drugi, ali postoji par ključnih razlika: umjesto uobičajenog lanca, on ima remen koji ne hrđa i kojeg nije potrebno podmazivati, a IKEA tvrdi da može idržati i 15 tisuća kilometara vožnje. Osim remena koji vam neće zadavati brige, Sladda sadrži i takozvani “klik sistem” koji omogućuje biciklistima da jednostavno dodaju i miču razne dodatke s bicikla s obzirom na svoje potrebe.

IKEA se kod kreiranja bicikla fokusirala na stvaranje ekološkog prijevoznog sredstva za stanovnike gradova kojeg nije teško održavati. Predviđena cijena prvog IKEA-inog bicikla je 699 eura, odnosno 499 eura za članove IKEA Family programa vjernosti.

Prvi bicikl švedskog diva pogledajte u fotogaleriji !