Comic Sans
Comic Sans

Iza kulisa novog filma Nevija Marasovića koji je već osvojio nagradu za najbolji film iz regije

Novi film Nevija Marasovića, koji od 8. ožujka gledamo u domaćim kinima, osvojio je Nagradu žirija filmskih kritičara 'Nebojša Đukelić' za najbolji film iz regije na FEST-u.

Novi film Nevija Marasovića, koji od 8. ožujka gledamo u domaćim kinima, osvojio je Nagradu žirija filmskih kritičara 'Nebojša Đukelić' za najbolji film iz regije na FEST-u.

Komedija Comic Sans redatelja Nevija Marasovića, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u naslovnim ulogama, osvojila je Nagradu žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić koja se dodjeljuje za najbolji film iz regije na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST.

Nagrada žirija "Nebojša Đukelić" dodjeljuje se filmu "Comic Sans" Nevija Marasovića, za izuzetno duhovit i nekonvencionalan pristup vječitoj temi emotivnog brodoloma čovjeka rastrgnutog između zavodljivih izazova modernog doba i snage iskrene ljubavi – stoji u obrazloženju žirija u sastavu: Gordana Restović, Dragan Jeličić i Nerina T. Kocjančić.

Comic Sans na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života. A kako je proteklo snimanje i kroz koje je sve avanture prošla filmska ekipa provjerite u nastavku.

Press
Nevio Marasović

1. AVANTURA U KOPENHAGENU

Dok su pripremali film, Nevio Marasović i Janko Popović Volarić otputovali su u Kopenhagen gdje Zlatko Burić - Kićo živi i radi te proveli tjedan dana zajedno, intenzivno se družeći. Nisu bile važne samo glumačke probe, nego i zajednički izlasci, kuhanje, zabava, dugotrajni razgovori o svemu i svačemu… Budući da se prije toga glavni glumci nisu poznavali, ova kopenhaška avantura bila je ključna za odličnu energiju između njih koja "nosi" ovaj film.

Press
Janko Popović Volarić i Zlatko Burić

2. IZAZOVNA JABUKA

Jabuka je oduvijek bila u scenariju, ali snimanje na Jabuci logično bi bilo izvesti služeći se trikovima kakvima se na filmovima često služi – nađe se sličan krajolik i tamo se snima sve osim totala. Prvenstveno jer se na otočić Jabuku, u čijem se crnom vulkanskom stijenju nalazi magnetit, gotovo nemoguće iskrcati, a kamoli snimati tamo – no upravo je taj neobičan izazov produkcija odlučno prihvatila, na čuđenje svih Višana. Snimanje na Jabuci na kraju je uspješno odrađeno zahvaljujući što dobroj pripremi što nevjerojatnoj količini sreće, a filmska ekipa je "zaradila" zaista jedinstvenu profesionalnu uspomenu.

Press
Otok Jabuka

Press
Jabuka

3. BRUKETA&ŽINIĆ&GREY

Dio filma snimljen je u agenciji Bruketa&Žinić&Grey koja je ekipi bila najbolji domaćin na svijetu. Janko Popović Volarić, koji je prije nego što je postao glumac tri godine radio kao grafički dizajner u Vjesniku, na setu je definitivno upio dio kreativne atmosfere koju je pretočio u ulogu superuspješnog dizajnera.

Press
Davor Bruketa i Janko Popović Volarić

4. STVARNO SLOMLJENI NOS

Alan, kojeg glumi Janko Popović Volarić, u filmu ima slomljen nos. Zahvaljujući maloj nezgodi koju je doživio na snimanju, Janko je zaista slomio nos pa taj dio, na njegovu nesreću, nije trebao glumiti.

Press
Janko Popović Volarić i Zlatko Burić

Press
Janko Popović Volarić i Zlatko Burić

5. NATAŠA JANJIĆ U PIN-UP IZDANJU

Kao jedan od filmskih rekvizita nastao je pin-up poster Marine, Alanove bivše koju u filmu glumi Nataša Janjić. Poster je važan za radnju filma jer je okidač Alanova agresivnog ispada na tulumu agencije.

Press
Nataša Janjić

“Comic Sans” nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Programa Kreativna Europa - Potprograma MEDIA.

Linker
26. travanj 2024 23:35