Profimedia
U 76. godini

Izgubio bitku s rakom: Preminuo 'tata' legendarnog izvanzemaljca Alfa

Ako ste odrastali gledajući popularnu seriju osamdesetih o šaljivom izvanzemaljcu Alfu, sigurno se sjećate njegovog "tate" koji ga je usvojio. Glumac Max Wright, poznat kao Willie Tanner u seriji, preminuo je u 76. godini života.

Glumac Max Wright iz kultne serije iz osamdesetih "Alf" preminuo je jučer u 76. godini života nakon duge i teške borbe s rakom. Maxa pamtimo kao Willija Tannera koji je usvojio popularnog izvanzemaljca Alfa, a pojavio se i u seriji "Prijatelji", "Hitna služba", "Kafić Uzdravlje" i "Ubojstvo, napisala je". Wrightu je još 1995. godine dijagnosticiran limfom, ali je dugo vremena bio u remisiji, no u poznim godinama izgubio je bitku.

ALF, Fernsehserie, USA 1988 - 1990, Szenenfoto: Alf und Familie Tanner: (v. l.) Andrea Elson, Max Wright, Anne Shedeen, Benji Gregory, Image: 379550496, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the film., Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives
Profimedia, United Archives

Wright, koji je preminuo u svom domu u Hermosa Beachu u Kaliforniji, bio je u braku s Lindom Ybarrondo od 1965. sve do njezine smrti 2017. godine od raka dojke. U braku su dobili dvoje djece - sina Bena i kći Daisy.

MAX WRIGHT.F2802., Image: 253745933, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives

Osim glume u televizjskim serijama, Wright je glumio u kazalištima diljem SAD-a. Za ulogu u mjuziklu "Ivanov" na Broadwayu 1998. godine bio je nominiran za nagradu Tony.

Linker
16. travanj 2024 06:07