IN A NUTSHELL

Izložba hrvatskog suvremenog dizajna u Beču

U bečkom izložbenom prostoru Designforum Wien koji djeluju u sklopu bečkog Museums Quartiera 5. svibnja otvorena je izložba suvremenog hrvatskog dizajna pod nazivom In a Nutshell koja se do sada već predstavila u gradovima poput Bruxellesa, Beograda, Helsinkija i Maribora.

In a Nutshell zajednički su pokrenuli Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i Ministarstvo kulture RH s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.

Bečka će publika tako u okviru ove izložbe koja ostaje otvorena do 4. lipnja na temelju 100 radova hrvatskih umjetnika, dizajnerskih studija i brendova, među kojima su i Bruketa i Žinić, Grupa, Startas te mnogu drugi, moći upoznati svu raznolikost hrvatskog suvremenog dizajna, od mode, preko namještaja, plakata sve do industrijskog dizajna.

Linker
20. travanj 2024 13:58