Profimedia
KRALJ TOP LJESTVICA

Jeste li znali da iza ovih 5 hitova stoji upravo - Ed Sheeran?

Novom pjesmom ‘How Would You Feel (Paean)’, koju je objavio na svoj 26. rođendan, engleski glazbenik Ed Sheeran najavljuje svoj novi album koji izlazi početkom ožujka, ali i podsjeća na velike pop-hitove koje je napravio.

Ovo je treća pjesma s albuma "÷", a Sheeran je na Twitteru objasnio kako nije riječ o singlu, ali da mu je to jedna od najdražih pjesama s albuma.

Inače, Sheeran pretvara u zlato sve što dotakne, albumi mu se sjajno prodaju, a pjesme redovito završavaju na prvim mjestima top ljestvica. Velika glazbena imena žude za suradnjom s njim, a u posljednjih je pet godina svoje skladateljske vještine upregnuo u stvaranje nekih od najvećih pop-hitova. Ovo su neke od najpopularnijih pjesama koje je napravio za druge pjevače…

Justin Bieber – "Love Yourself" (2015.)

Najsentimentalniji trenutak s posljednjeg albuma Justina Biebera ustvari je Sheeranovo djelo. Bieber je izjavio da je Sheeran "jedan od najtalentiranijih skladatelja koji su trenutačno aktivni", a Ed je nedavno otkrio da je ova pjesma originalno napisana za njegov treći album, ali ju je ipak odlučio ustupiti Bieberu.

The Weeknd – "Dark Times" (2015.)

Abel Tesfaye poznatiji kao The Weeknd svjetsku je slavu stekao upravo svojim drugim albumom "Beauty Behind the Madness", a na njemu se ističe pjesma koju je napisao s Edom Sheeranom. The Weeknd također nije štedio komplimente na račun mladog britanskog glazbenika – "Radio sam glazbu s mnogo ljudi u svom životu, ali on je najbrži i najtalentiraniji kantautor s kojim sam ikad radio."

One Direction – "Little Things" (2012.)

Sheeran je ovu pjesmu napisao kada je imao 17 godina u suradnji s kantautoricom Fionom Bevan. Nakon što su ga uvjerili da s momcima radi na njihovom drugom albumu "Take me home", odsvirao je demo-verziju ove pjesme u studiju i svi se odmah zaljubili u ovu intimnu, plačljivu glazbenu numeru. "Neki od mojih najdražih stihova uopće baš su u ovoj pjesmi" – izjavio je jednom prilikom Sheeran.

Jessie Ware – "Say You Love Me" (2014.)

Drugi album britanske glazbenice Jessie Ware "Tough Love" prepun je snažnih ljubavnih pjesama, a za jednu od njih zaslužan je upravo Ed Sheeran koji je i pjevao prateće vokale. Baš kao i svi ostali, i Jessie Ware je oduševljena radom s ovim nadarenim glazbenikom – "On je nevjerojatan glazbenik i njegov će rad ostati za vječnost, za njega imam samo ljubav i divljenje."

Taylor Swift – "Everything Has Changed"(2012.)

Glazbena suradnja koja je svoje mjesto pronašla na četvrtom albumu Taylor Swift ima i dirljiv spot u kojem se pojavljuju dječje verzije Eda i Taylor koji se druže u školi i s vremenom postaju najbolji prijatelji. Zanimljivo je da je prateće vokale na pjesmi otpjevao Gary Lightbody iz popularnog škotskog benda Snow Patrol.

Linker
13. travanj 2024 00:53