Mjuzikl

Kultni bend se vraća u Zagreb: Laibach predstavlja uzbudljivi projekt ‘Wir sind das Volk‘

U subotu 2. travnja u Lisinski stiže legendarna slovenska grupa Laibach u, kao i uvijek, najoriginalnijem izdanju!

Apolitično-politički mjuzikl Wir sind das Volk (Mi smo narod) okuplja ono što se davno trebalo dogoditi: jednu od najposebnijih skupina u povijesti i njemačkog dramatičara i pjesnika Heinera Müllera.

Koliko Laibach, ta kultna avangardna grupa, voli pomicati granice potvrđuje i činjenica da su oni prvi inozemni bend koji je nastupio u Sjevernoj Koreji.

image

Laibach u nastupa u Lisinskom.

VALTER LEBAN

Stoga su jedva dočekali i izazov da sudjeluju u ovoj fantastičnoj mješavini kazališta i koncerta uz komentar: "Konačno! Takve bismo stvari trebali raditi češće, onda bi nam ‘obični’ koncerti postali veliki izazov!"

Čitajte i: Tjedan pred nama donosi glazbene spektakle kako u klubovima, tako i na velikim pozornicama

Miljenici domaće publike

Uoči njihova gostovanja u Lisinskom, koje je i prije pet godina izazvalo ogromno zanimanje publike, kratko su nam rekli na što da se publika pripremi: "Publiku u Lisinskom očekuje vizualni i sadržajni spektakl laibachovskih dimenzija. Plus naravno gola istina o pojmu naroda.“

U ovom jedinstvenom mjuziklu raskošne produkcije koja uključuje atraktivne video-projekcije sudjeluju Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar.

image

Laibach predstavlja uzbudljivi projekt 'Wir sind das Volk'.

VALTER LEBAN

Prije zagrebačkog nastupa, Laibach će Wir sind das Volk izvesti četiri puta pred berlinskom publikom, a potom slijede nastupi diljem Europe. Ulaznice, po cijenama od 200 do 300 kuna, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online.

Linker
14. travanj 2024 13:17