Foto: Press
FILMOVI S PULSKOG FESTIVALA ŠIROM HRVATSKE

Ljeto je u kinu!

Četiri filma prikazana na ovogodišnjem, 63. izdanju Pulskog filmskog festivala, stižu u nezavisna hrvatska kina u sklopu programa “Ljeto je u kinu“. Gostovanje Pule u Kino mreži donosi jedan pretpremijerni naslov: debitantski dugometražni igrani film “Trampolin“ Zrinke Katarine Matijević te tri nagrađivane manjinske koprodukcije, “Dobru ženu” Mirjane Karanović, “Vrapce” Rúnara Rúnarssona i “Puni udar” Davida Verbeeka.

Ova četiri filma igrat će u jedanaest gradova, odnosno u kinima u Bolu, Čakovcu, Daruvaru, Dubrovniku, Koprivnici, Komiži, Kutini, Osijeku, Splitu, Velikoj Gorici i Zagrebu. Prve projekcije kreću već u utorak 19. srpnja u Splitu, Bolu i Komiži, a detalje o rasporedu u ostalim kinima možete naći na njihovim web stranicama ili na ovoj Facebook poveznici.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što će djelić programa 63. Pulskog filmskog festivala biti prikazan svima onima koji nisu bili u mogućnosti doći u Pulu, a vole hrvatski film. Nadamo se kako će se suradnja s Hrvatskom mrežom neovisnih kinoprikazivača nastaviti i proširiti u sljedećim godinama jer nam je svima u cilju prikazati ponajbolje od hrvatskog filma što većem broju filmoljubaca”, izjavio je predsjednik Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala Hrvoje Pukšec.

Program Ljeto je u kinu organiziraju Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar, a u nezavisnu mrežu kina do kraja rujna dovest će filmove s filmskih festivala u Motovunu i Sarajevu.

Linker
26. travanj 2024 10:30