u ZKM-u

Lover’s Disco(urse) poziva vas na party: Zajedničko slavlje ljubavnika i ljubavi, žudnje i različitosti

Zagrebačko kazalište mladih ugostit će VRUM iz Austrije - međunarodni i međugeneracijski kolektiv umjetnika različitih nacionalnosti i različitog područja umjetničkog djelovanja i njihov odličan projekt kojem je u fokusu ljubav.

Lover’s Disco(urse) je plesna subverzija pop kulturne i konzervativne ideologije ljubavi namijenjena mladim (14+) i starijim gledateljima, različitih ljubavnih preferencija.

Međugeneracijski tim šestero vrhunskih izvođača, queer ljubavnih aktivista s različitim životnim i ljubavnim pričama, kreće u potragu i istraživanje svakodnevnih te emocionalno ekstremnih ljubavnih situacija.

Kakav je utjecaj tih intenzivnih emocija na nas, koliko smo daleko spremni ići u ljubavi te usudimo li se riskirati sve za nju? U kakvom je odnosu ljubav spram slobode, morala, normi, odrastanja i sazrijevanja? Što s očekivanjima, čekanjem i odsustvom, te na koji nas način ljubav motivira i pokreće?

Lover’s Disco(urse) podsjeća nas da imamo pravo na ljubav kao i na slobodu odabira koga i kako želimo ljubiti. Prepuštajući se predivnom ludilu, zajedno s izvođačima pozvani smo krenuti na ovo divlje, nježno i nesigurno putovanje.

Predstava je inspirirana knjigom Rolanda Barthesa “Fragmenti ljubavnog diskursa” (1977.) u kojoj Barthes zahvaća ljubav kroz krhotine diskursa, bilježeći unutarnja razmišljanja, jezik i geste onog koji ljubi.

Lover’s Disco(urse) nominirana je za nacionalnu nagradu STELLA*22 Performing Arts Award – kao najbolje kazališno ostvarenje za mladu publiku 2022. godine u Austriji.

Linker
20. travanj 2024 12:35