Getty Images
25.srpnja

LP dolazi u Šibenik: O Hrvatskoj sam čula sve najljepše

Američka kantautorica Laura Pergolizzi, poznatija kao LP, po prvi puta dolazi u Hrvatsku gdje će svojim moćnim vokalom ispuniti pozornicu Tvrđave sv. Mihovila 25. srpnja. Samo tisuću ljubitelja njene glazbe imat će priliku uživati u nastupu ove umjetnice, na lokaciji koja je jedinstvena poput nje same

'Vrlo malo znam o Hrvatskoj, ali i to malo što sam čula je sve najljepše. Zato jedva čekam vidjeti vašu zemlju i upoznati ljude', priča nam Laura Pergolizzi uoči dolaska u Šibenik gdje publici priprema nezaboravan performans. 'Pjevat ćemo stare i neke nove pjesme, nadam se da ćemo svi zajedno pjevati u glas', kaže LP koja još ne zna kada će pronaći vrijeme za odmor. 'Možda ću ovoga ljeta boraviti samo u Hrvatskoj, iako se rado opuštam i u Grčkoj', kazala nam je 37-godišnja pjevačica koja izgledom neodoljivo podsjeća na mladog Boba Dylana.

CHICAGO, IL - SEPTEMBER 15:  Singer/songwriter L.P. performs at 'Cultivate Chicago,' a culinary celebration presented by Chipotle in Lincoln Park on September 15, 2012 in Chicago, Illinois.  (Photo by Daniel Boczarski/Getty Images for Chipotle)
Getty Images

Prekretnicu u karijeri donijelo joj je objavljivanje eklektičnog albuma Death Valley, posebice zbog najavnog singla albuma, Lost On You, koji je oduševio publiku diljem svijeta, a LP postavio na vrhove glazbenih ljestvica. Na albumu su se našle Other People kojom se približila pop zvuku i Muddy Waters, pjesma gospel stila koja ističe njen moćan i hrapav vokal kojim je stekla svjetsku popularnost i ostavila neizbrisiv trag na suvremenoj glazbenoj sceni.

Linker
16. travanj 2024 18:11