promo
INOZEMNA IZDANJA

Međunarodni uspjeh romana Olje Savičević Ivančević

Roman “Adio kauboju” Olje Savičević Ivančević objavljen je u Nizozemskoj, sljedeće godine će biti u Švedskoj, Italiji i Sloveniji, a u listopadu će se dogoditi predstavljanje američkog izdanja u SAD-u.

Prošlog tjedna je vodeći nizozemski dnevni list Volkskrant u svom vikend izdanju objavio intervju s Oljom Savičević Ivančević, a vodio ga je ugledni književni kritičar Arjan Peters povodom izlaska nizozemskog prijevoda romana Adio kauboju za izdavačku kuću Bananafish iz Amsterdama. Intervju možete pročitati ovdje. Nakon Nizozemske uspješan će roman dobiti još inozemnih prijevoda.

Nakladnik američkog izdanja, koje je u SAD-u objavljeno početkom godine, agilna izdavačka kuća McSweeney's iz San Francisca koju su utemeljili pisci Dave Eggers, Heidi Julavits i Vendela Vida, za listopad ove godine organizirala je predstavljanje romana u Los Angelesu i San Franciscu. Američko izdanje Adios Cowboy u prijevodu Celie Hawkesworth već je primilo mnoge pohvalne kritike te roman zadobiva sve širu publiku. Olja Savičević Ivančević u Los Angelesu čitat će iz svog romana i razgovarati s publikom, uz dvoje autora kojima su također u SAD-u nedavno objavljene knjige u prijevodu, iranskim piscem Hosseinom Abkenarom i meksičkom pjesnikinjom Rocío Cerón. U San Franciscu će Olja Savičević Ivančević samostalno predstaviti roman američkoj publici, a u promociji će sudjelovati njezin hrvatski izdavač i književni agent Ivan Sršen te urednica američkog izdanja Andi Winnette.

Tijekom 2017. roman Adio kauboju doživjet će još tri inozemne objave: na švedskom, talijanskom i slovenskom jeziku, što će činiti ukupno jedanaest prijevodnih izdanja. Pregovori za inozemne objave novog romana Olje Savičević Ivančević Pjevač u noći koji je ove godine objavljen u Sandorfu također su u tijeku.

Linker
16. travanj 2024 23:06