Everett
KINO ZARADA

Možete li pretpostaviti koji je film nadmašio 'Pedeset nijansi mračniji'?

Iako je film "Pedeset nijansi mračniji" dočekan s nestrpljenjem brojnih fanova, rezultat na kino-blagajnama ipak nije opravdao očekivanja.

U borbi za prvo mjesto zarade na američkim kino-blagajnama vodila se bitka između dva filmska nastavka uspješnih prethodnika, a u njoj je pobijedio The Lego Batman Movie koji je zaradio 55,6 milijuna dolara dok je erotska drama nastala prema predlošku spisateljice E.L. James uprihodila "samo" 46,8 milijuna dolara.

Uz relativna podbačaj na kino-blagajnama, film nije dobio ni oduševljene kritike, prihvaćen je dosta mlako i iako u njemu zvijezde Dakota Johnson i Jamie Dornan ponavljaju svoje uloge iz prvijenca, on ni izbliza nije uspio ponoviti njegov financijski uspjeh prvog tjedna prikazivanja (85,2 milijuna dolara).

Novi Lego film donosi računalno generiranu vratolomnu akciju u kojoj Batman pokušava spriječiti Jokera da preuzme Gotham City. Taj film je dobio poprilično pozitivne kritike, a u prilog mu ide i činjenica da osim njega na kino-repertoaru nema drugih filmova koji bi bili prikladni za čitavu obitelj.

Zanimljivo, na trećem se mjestu po zaradi našao još jedan nastavak. Riječ je o filmu "John Wick: Chapter 2", akcijskom trileru s Keanuom Reevesom koji je zaradio 30 milijuna dolara.

Linker
25. travanj 2024 07:26