Netflix
Adaptacija fantasy knjige

Na Netflix stiže nova epska priča: Mogla bi čak nadmašiti 'Game of Thrones'

Filmske i televizijske adaptacije popularnih epskih priča uvijek izazivaju veliko zanimanje među ljubiteljima fantasyja i sličnih žanrova, baš kao što je bilo s primjerice Gospodarom Prstenova ili Game of Thronesom. Sljedeća dugo iščekivana serija koja bi mogla osvojiti fantasy publiku je "The Witcher" koji uskoro stiže na Netflix, a prije par dana objavljen je i službeni poster.

Radi se o ekranizaciji istoimenog serijala knjiga u kojoj je glavni lik Geralt of Rivia, mutirani lovac na čudovišta koji se bori s pronalaženjem svog mjesta u svijetu, gdje su ljudi često okrutniji i strašniji od čudovišta. Geralta će utjeloviti glumac Henry Cavill, poznat kao Superman u filmu "Man of Steel" iz 2013., filmovima "Justice League" i "Batman v Superman: Dawn of Justice". On je već u kolovozu 2018. otkrio kako bi rado volio preuzeti tu ulogu, a scenaristica Lauren S. Hissrich odmah je znala da ga želi u seriji.

Netflix

Netflix

Kreatorica serije i izvršna producentica Lauren Schmidt imala je puno posla s kreiranjem izgleda lika Geralta kojeg je Netflix otkrio u kratkom sneak peak videu krajem listopada 2018. Inače, "The Witcher" je dobio svoje mjesto i u svijetu videoigara, a fanovi igrice nisu baš oduševljeni izgledom Geralta u novoj seriji jer mu "nimalo ne sliči".

Prva sezona serije fokusirat će se na radnju iz prve knjige prve dvije knjige, "The Last Wish" i "Sword of Destiny" te će imati osam epizoda, a snima se u istočnoj Europi, konkretno u Poljskoj i oko Budimpešte. Osim Geralta, u seriji ćemo imati priliku vidjeti Freyu Allan kao Princezu Ciri, Anyu Chalotru kao Yennefer, Jodhi May kao Kraljicu Calanthe i Björna Hlynura Haraldssona kao Kralja Eista.

Netflix
Freya Allan kao Princeza Ciri

Šuška se da bi The Witcher mogao biti popularniji ili barem jednako popularan kao Game of Thrones s obzirom na činjenicu da je jedan od redatelja, Alik Sakharov, radio i na GOT-u. Inače, Netflixova ekranizacija neće biti prvi put da je ova epska priča oživjela na ekranima. "The Hexer" iz 2001. bio je poljski fantasy film koji se bazirao na knjigama Andrzeja Sapkowskog, no pokupio je loše kritike, a godinu kasnije u Poljskoj je krenula 13-dijelna TV-serija koju Netflixova verzija kani nadmašiti.

Još uvijek se ne zna točan datum izlaska serije, ali nagađa se da će osvanuti na Netflixu krajem 2019. ili početkom 2020. godine.

Linker
19. travanj 2024 13:49