Aquarius Records
"DAMAR" 

Novi album prve dame sevdaha izlazi u listopadu

Otuda gdje pjesme nose ljudska lica* stiže "DAMAR", novi studijski album cijenjene sarajevske umjetnice Amire Medunjanin. Iza tih se pet slova, svega jedne riječi krije mnogo: suze i (o)smijeh, ljubav i bol. Ono što nas čini živima. Puls života. Duša. Damar. 

U stvaranju "Damara" Amira je sa svojim stalnim suradnicima iznova posegla za žilom kucavicom bosanske glazbe - sevdahom i drugim vrijednim tekstovima predaka s ovih prostora. S nevjerojatnom lakoćom ona se kreće nekim tradicionalnim, znanim tekstovima i melodijama, koje s novim aranžmanima dobivaju i neke drugačije obrise i boje. Prvi put u svoju glazbenu paletu Amira je uvrstila i dvije nove, autorske skladbe.

"Pjesme čežnje su intimne i tako bi ih trebao čuti onaj koji sluša. Amira to zna. O sevdahu, glazbi duše, ljubavi i boli učila je od majke. Pjevati iz duše esencija je damara. Zato ova iznimna vokalistica pjeva samo o onome što je pokreće. "Pjesma me mora pomjeriti, na neki način dotaknuti. Moram joj osjetiti i razumjeti damar", ističe Amira. Novi studijski album "Damar" u Hrvatskoj će biti objavljen 18. listopada, dvije godine od odlično prihvaćenog albuma "Silk and Stone".

Linker
18. travanj 2024 03:19