Darko Tomas / Hanza Media
PREMIJERA

Novi balet u zagrebačkom HNK-u o Sissi: Priča o najljepšoj i najtužnijoj austrijskoj carici

U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održana je premijerna izvedba baleta Elizabeta Austrijska - Sissi koji donosi životnu pripovijest jednu od najintrigantnijih i najljepših vladarica.

Zagrebački Balet pripremio je praizvedbu još jednog zanimljivog baletnog projekta u koreografiji i režiji majstora europske baletne scene Patricea Barta s velikim baletnim ansamblom, a prema povijesnoj priči koju je oblikovala poznata njemačka dramaturginja Christiane Theobald. Nakon jučerašnje premijere, izvedbe baleta održat će se još 31. ožujka te 4. i 5. travnja.

Elizabeta, koju je u baletu utjelovila Natalia Kosovac, je bila kći vojvode Maksimilijana Josipa Bavarskog i princeze Ludovike Bavarske, koja se sa sedamnaest godina udala za cara Franju Josipa I. Bila je poznata po svojoj ljepoti i eleganciji, pisala je poeziju, proučavala grčki jezik, neprestano putovala, a diljem Europe bila je poznata zbog svojega nekonvencionalnog ponašanja. Smrtno je ranjena od ruke talijanskog atentatora u Genevi 1898. godine.

U galeriji pogledajte fotografije s premijerne izvedbe i prisjetite se priče o najljepšoj i najtužnijoj austrijskoj carici!

Linker
16. travanj 2024 15:20