Tyler Mitchell / Lampshade Media
Prema izboru magazina The Guardian

Ovo je trenutačno najzanimljivija mlada glazbenica

Ugledni britanski časopis The Guardian nedavno je proglasio mladu umjetnicu koja djeluje pod imenom ABRA najuzbudljivijom nezavisnom umjetnicom u usponu, na svijetu.

U svojoj listi Top 50 najperspektivnijih mladih indie glazbenika, The Guardian je svrstao Abru na poziciju broj jedan predstavljajući detaljno njezin rad i inspiraciju. O važnosti ove liste govori i činjenica da se Abra našla na naslovnici renomiranog časopisa čime je proboj na svjetsku glazbenu scenu službeno i počeo.

Lampshade Media

Abra je nedavno objavila video za pjesmu "Pull Up" koji je sama režirala, montirala, a i glumi u njemu. Možete ga pogledati u nastavku:

Abra je rođena u Londonu, a sa svojih osam godina je s roditeljima preselila u Atlantu. Već sa svojih 14 godina je svirala gitaru i pokazivala nevjerojatnu strast prema glazbi, a put k medijima zapravo je sama utabala svojom predanošću. Svaku notu na svom drugom EP-u “Princess” Abra je sama pisala, producirala i izvela. Kao povučena tinejdžerka je na internetu tražila društvo i inspiraciju te je aktivno sudjelovala na društevnim mrežama i glazbenim kanalima. Postavljanje akustičnih obrada pjesama "Gucci Mane", "Waka Flocka Flame" i "2 Chainz" na kanal YouTube, doveli su je do izdavačke kuće Awful Records koja je njezin talenat predstavila cijelom svijetu. Zanimljivo je da ova glazbena kuća zastupa uglavnom muškarce, pretpostavljamo slučajnim odabirom, a Abra je za njih sasvim novo otkriće.



Također, njezine su pjesme stalna inspiracija brojnim producentima tako da je pjesma "Crybaby" dobila još jedan remix s potpisom producenta Deadboyja koji već dugo slovi za jednog od inovatora u svijetu dance glazbe. Deadboy je poznat po instant hitovima "If U Want Me" i "U Cheated" s kojima je izgradio jedinstveni brend R&B klupske glazbe.

Linker
17. travanj 2024 13:51