/ Facebook
VIZURA OTOKA NA ZLARINU

Počinje 16. izdanje festivala Vizura aperta

16. izdanje festivala vizualnih i audio medija Vizura aperta održat će se od 16. do 19. kolovoza 2016. na otoku Zlarinu. Kroz izbor radova na temu turizma koji će se prikazivati u festivalskom programu progovorit će se o specifičnim problemima jadranskog turizma. Kustosica festivala je Davorka Perić.

Vizura aperta je festival čiji program i teme radionica proizlaze iz specifičnog društvenog i geografskog okruženja u kojem se festival odvija. Ovogodišnji program usredotočen je na teme turizma, devastacije različitim sadržajima, izgradnjom, zanemarivanjem, a bavi se fenomenima depopulacije, nestajanja autohtonog načina života, te okupacijom sadržajima i ljudima. Festival Vizura aperta koji se petnaest godina održavao u istarskom pograničnom i dvojezičnom mjestu Momjanu/Momian ove se godine po prvi puta održava na otoku Zlarinu, koji se još uvijek opire brutalnim oblicima turizma.

U sklopu festivala održat će se radionice “Javni Zlarin ili prostori zlarinske svakodnevice”, “Radionica filmova u jednom kadru” te “Filmska radionica svjetionik” koju će voditi glumac Leon Lučev.

Više o Festivalu i detaljan program možete pronaći na službenoj stranici.

Linker
16. travanj 2024 17:07