Multidisciplinarni festival

Počinje 19. Festival prvih: U Zagrebu 13 umjetnika govori o svom viđenju usamljenosti i socijalne izolacije

Na otvorenju festivala, koji traje od 4. do 9. listopada u Centru KNAP, predstaviti će se 13 umjetnika s radovima pristiglim na natječaj.

Otvorenjem izložbe, danas u Centru KNAP, počinje 19. Festival prvih koji traje do 9. listopada 2021., a središnja tema festivala je usamljenost i socijalna izolacija. Ovi fenomeni polazne su točke za kulturno i umjetničko istraživanje osjećaja odvojenosti od drugih, gubitka socijalnih kontakata, ali i nedostupnost i isključivanje iz društvenih mreža.

image
19. Festival prvih
PROMO

Na otvorenju festivala predstavit će se 13 umjetnika s radovima pristiglim na festivalski natječaj i to u različitim umjetničkim formama. Otvorenje izložbe održat će se 4. listopada 2021. u 19 sati u Galeriji Događanja, a posjetitelji će radove moći pogledati tijekom trajanja festivala.

U izvedbenom dijelu moći ćemo vidjeti predstavu suvremenog cirkuskog kolektiva Tricycle Trauma "Iskrenje - duo drama za čovjeka i trapez" nakon kojeg će uslijediti razgovor s umjetnicom Ivanom Pedljo, te performanse Tee Teodorović "Postojanje/Existing" i Pina Ivančića "a smo mutavi...".

image
Edo Popović
ROBERT FAJT

Interes publike sigurno će probuditi program Slušaonica: predstavljanje glazbenog albuma skupine Willow Avenue (Marija Butirić, Ante Perković, Jakša Perković) "Come what may" iz 2021. godine te izvedba "Anarhomonarh" Stanislava Habjana.

Čitajte i: Trajno sjećanje na Balaševića: Panonski mornar dobiva muzej u svom gradu

Šest dana festivala

Na festivalu će se predstaviti Udruga kako si?, čiji će članovi prikazati simulaciju prvog susreta savjetovanja, uz prethodno uvodno izlaganje magistre psihologije Ines Begčević. Odgovore na pitanja usamljenosti i izolacije dat će i pisac Edo Popović u razgovoru pod nazivim "Umjetnik u izolaciji".

image
Stanislav Habjan
PROMO

Kroz šest dana festivala predstavit će se i radovi polaznika on line projekta "Artlessov umjetnički generator" održanog u proljeće 2021., a građani će se moći prijaviti i na dvije radionice - radionicu žongliranja za djecu od 5. do 8. razreda te radionicu osnaživanja u nošenju s usamljenosti i socijalnom izolacijom u Covid vremenima.

image
Iskrenje
KSENIJA LU

Za vrijeme trajanja 19. Festivala prvih provodit će se sve epidemiološke mjere u skladu s odlukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi se publici osigurao što ugodniji boravak.

Program festivala nalazi se ovdje, ulaz na sva događanja je slobodan, a za radionice se prethodno potrebno predbilježiti na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Linker
19. travanj 2024 06:52